Take a fresh look at your lifestyle.

Ulazak u A1 ligu kruna trogodišnjeg rada

KRIŽEVCI – Križevački košarkaši Prigorje financija završili su uspješnu sezonu. Bila je to sezona u kojoj su konstantno pokazivali dobru igru te ostvarivali rezultate, a ulazak u A1 ligu kruna je rada i velikog entuzijazma igrača i svih djelatnika tog mladog križevačkog kluba. Osvajanje prvenstva A2 lige sjever, smjena trenera Marina Zirduma i dolazak Rudolfa Juga, odlasci i dolasci igrača te mnoge ozlijede, nisu utjecale na ostvarenje cilja zacrtanog još 2008. godine, kada je ovaj klub osnovan, rekao je sportski direktor križevačkih Žabaca Dražen Jendriš.

– Krajnji cilj je postignut, a to je da smo se uvrstili u najelitniji rang – prvu ligu i da ćemo sljedeće godine u Križevcima gledati dvostrukog europskog prvaka Split, kao i košarkaše Zadra, Alkara, Dubrovnika… Sve su to klubovi s ogromnom tradicijom, rekao je Jendriš.

Pred čelništvom kluba je donošenje proračuna, nakon čega će se krenuti u poslagivanje momčadi – odabir trenera te nekoliko igrača, jer im jer želja da nosioci igre i dalje budu košarkaši koji su već u klubu, dodaje Jendriš.
– Ono što je sigurno da ćemo ekipu posložiti i to ne kako bi se borili za ostanak, nego da budemo u nekoj sredini prvoligaške tablice. Ne želimo ‘plivati samo jedno ljeto’, nego ćemo nastojati biti stabilan prvoligaš, dodao je D. Jendriš.

U svakom slučaju od listopada, kada kreće A1 liga, očekuju nas vrući susreti pod križevačkim košarkaškim obručem, a ne treba sumnjati da će Križevčani i ovog puta biti šesti igrač Žabaca. Na kraju, spomenimo da je igrač Prigorja financija Andrija Hrkač proglašen za najboljeg međimurskog košarkaša sezone te najveću nadu košarke.

Komentari su zatvoreni.