Take a fresh look at your lifestyle.

Prema Primorju vozi ‘Vlak za Skaville’

Još je manje od dva tjedna ostalo do održavanja najplesnijeg ljetnog glazbenog festivala na Jadranu, 5. Skaville festivala. Nakon debitantske 2007. u Križevcima, gdje se održao u sklopu 3. Culture Shock Festivala, te tri open-air izdanja u uvali Voz na otoku Krku, ovaj međunarodni festival se od ove godine seli u kamp Preluk između Rijeke i Opatije. Od četvrtka 28. do subote 30. srpnja tisuće posjetitelja moći će uživati u tri dana rocksteady/ska/reggae/punk/jungle ritmova izvođača iz Jamajke, Njemačke, Valencije, Slovenije, Francuske i drugih zemalja te najboljih hrvatskih nadolazećih ska sastava. Pretprodaja festivalskih karata po cijeni 150 kuna moguća je do 25. srpnja, u prodaji će biti 10 kuna skuplja, a cijena dnevne karte je 100 kuna. Upiti i rezervacije su moguće e-poštom ili radnim danom na tel/fax. 048/711-073.

Od ove godine novost je i “Train to Skaville”, ponuda HŽ Putničkog prijevoza, koji odobrava svim putnicima posjetiteljima festivala popust u visini 40% od redovite prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu svih putničkih, brzih i IC vlakova. Povlastica ne vrijedi u ICN (nagibnim) vlakovima. Odobreni popust koristio bi se za sve posjetitelje festivala koji dolaze iz cijele Hrvatske u Rijeku i natrag kao i za posjetitelje iz Slovenije s kojom imamo sklopljen poseban sporazum o prijevozu posjetitelja na različite kulturne i sportske manifestacije.
Sve što je potrebno napraviti jest prilikom kupnje prijevozne karte izjaviti da se putuje na navedeni festival, karta mora biti isključivo povratna te u povratku ovjerena od strane organizatora festivala. Povlastica se ne odnosi na udaljenosti manje od 25 km, a može se koristiti od dana 27. srpnja u 0.01 sat do 31. srpnja 2011. do 24.00 sata, isključivo za kupnju povratnih prijevoznih isprava.

Postoje i popusti specifični za zemlje u regiji: Mađarska – Hrvatska popust u visini 60% za pojedinačna povratna putovanja, Makedonija – Hrvatska popust u visini 30% za pojedinačna jednosmjerna ili povratna putovanja, Crna Gora – Hrvatska i Srbija – Hrvatska popust u visini 30% za pojedinačna jednosmjerna ili povratna putovanja, a kod skupina od 2 do 5 osoba za suputnike popust iznosi 50%, Bosna i Hercegovina – Hrvatska popust u visini 20% za pojedinačna povratna putovanja. Potrebno je napomenuti da skupine od najmanje 6 osoba putuju jeftinije, a popusti se kreću u visini od 20% do 70%, a sve ovisi o odredbama i uvjetima prijevoza zemlje iz kojih putuju. Detaljnije informacije potrebno je potražiti na prodajnim mjestima ili Internet stranicama svake željezničke uprave.
Također Ovjera prijevoznih karata odnosi se isključivo na Hrvatsku i Sloveniju, zbog posebnog odobrenja odnosno odlaska na navedeni festival, dok za sve ostale zemlje te odredba ne vrijedi, jer se popust koristi neovisno o razlogu putovanja.

Komentari su zatvoreni.