Take a fresh look at your lifestyle.

Za javne potrebe potrošeno 12,6 milijuna kuna

KRIŽEVCI - Gradonačelnik Branko Hrg u šest mjeseci ove godine 18 je puta gostovao na gradskom radiju te sastančio sa svećenicima i časnim sestrama, vatrogascima, biskupima, studentima, košarkašima, učenicima, direktorima i predstavnicima Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, Hrvatskih voda, Hidroregulacije, obrtnicima i poduzetnicima, domaćim i stranim investitorima, ali i s četiri ministra i jednim potpredsjednikom Sabora te veleposlanicima. U brojkama prikazano, od samo spomenutih, tijekom 120 radnih dana, gradonačelnik Hrg sastančio je najmanje jednom tjedno. Ako tome pribrojimo tri puta mjesečno gostovanje na radiju te tri sjednice Gradskog vijeća i sedam sjednica Kolegija gradonačelnika u proteklom razdoblju, dolazimo do zaključka kako je križevački gradonačelnik jedva uspio ustati od stola.

Sve navedeno da se iščitati iz polugodišnjeg izvješća o radu gradonačelnika.
– Izvješće je izrađeno u skraćenoj verziji, kao presjek aktivnosti i nije prikaz prave, dnevne dinamike rada gradonačelnika i gradskih službi. Izvješće ima i svoj birokratski oblik iako bih ga osobno radije drugačije koncipirao – rekao je Branko Hrg i dodao kako je najvažnija činjenica da ovo izvješće obuhvaća razdoblje iznimno važnih projekata i programa koji se odvijaju na području Križevaca.

Branko Hrg u svom je uredu tijekom šest mjeseci ugostio Branka Gačaka, hrvatskog veleposlanika u Kini, koji mu je objasnio koliko Kina iz godine u godinu napreduje, te sastanak s gradonačelnikom makedonskog grada Kočana. Uz navedeno, u izvješću je još napomenuto koliko je i na što potrošeno gradskog novca. Na predškolski odgoj i osnovno i srednjoškolsko obrazovanje potrošeno je oko 6,8 milijuna kuna, a na kulturu 2,3 milijuna kuna. Ukupno je na programe javnih potreba potrošeno 12,6 milijuna kuna, što je 43 posto od planiranih 29,3 milijuna kuna za 2011. godinu. (PL)

Komentari su zatvoreni.