Take a fresh look at your lifestyle.

Križevčani uspješniji u dvoboju kuglačkih beskućnika

Jedini kuglački klub 3. HKL regije Sjever koji se može „pohvaliti“ istim uvjetima rada kao što ih ima i križevački klub je KK “Ivančica” iz Ivanca. Skupina kuglačkih entuzijasta u nedostatka kuglane, susreće se s “Elektrašima” vrlo dobro poznatim problemima poput velikih troškova natjecanja, nedovoljnog broja treninga, izrazito velikog gubitka vremena na putovanja. Zbog svega navedenog fenjeraš su lige koji u dosadašnjem natjecanju nije osvojio niti boda.

Sastav “Elektre” Križevci u dvoboju 7. kola, na svojoj kuglani u Koprivnici slovio je kao izraziti favorit, s čime se Križevčani u više navrata do sada nisu znali nositi. Ovoga puta situaciju su Križevčanima komplicirale ozlijede ključnih igrača, kao i igračka kriza u koju se zapalo nakon nekoliko izvrsno odigranih utakmica.
Ideja da se preko Kirina, Šimatovića i Sankovića u startu utakmice dođe do velike prednosti, kako bi se rasteretila zadnja trojka i utakmica sigurno privela kraju, pokazala se potpuno pogrešnom. Kirin D.(485) i Šimatović (508) odigravaju uvjerljivo najlošije partije ove sezone i olako prepuštaju protivnicima poene. Sanković (540) smanjuje zaostatak u poenima na 2:1, ali što je još važnije stvara prednost od 48 čunjeva za križevački sastav.
Teret ishoda utakmice ostaje na leđima zadnje križevačke trojke. Horvat, Knapić i Tkalec moraju osvojiti minimalno dva igračka poena, jer bi u protivnom utakmica završila 4:4, odnosno podjelom bodova. Tkalec (467) osvaja prvi set, da bi nakon zamjene protivničkog igrača izgubio slijedeća 3. U tom trenutku nema više kalkuliranja. I Horvat i Knapić moraju dobiti pojedinačne dvoboje, jer bi se sve osim pobjede u ovoj utakmici smatralo neuspjehom. Horvat pronalazi motivaciju i s 547 srušenih čunjeva deklasira protivnika. Sve su oči uprte u Knapića koji igra potpuno izjednačen meč. Odigrava 2:2 u setovima i s (528) uspijeva nadvisiti protivnika za 18 čunjeva.
Usprkos neuvjerljivoj igri, “Elektra” Križevci ostvaruje pobjedu (5:3 – 3075:3001), čime su osvojena nova dva boda. S 5 pobijeda i 2 poraza križevački klub se trenutno nalazi na 3. mjestu ljestvice.
Utakmicu 8. kola “Elektraši” neće igrati jer su slobodni, a nakon toga slijedi sraz u Koprivnici protiv opasnog KK “Obrtnik 2011” iz Varaždina.

Komentari su zatvoreni.