Take a fresh look at your lifestyle.

Nemilosrdni lopovi Prigorce prevarili za 30.000 kuna

Križevci: dvije ženske osobe lažno se predstavile i prevarile 90-godišnju umirovljenicu za 4000 kuna

Križevački policajci sve češće imaju problema s prijevarama starijih osoba na području Križevaca i okolice. Iako su nekoliko puta ulovili počinitelje, slučajevi prijevara starijih osoba u njihovim domovima ne jenjavaju. Lopovi se najčešće lažno predstave i obećavaju novčani dobitak. Zadnji slučaj, kao i nekoliko prethodnih, zbio se upravo u Križevcima, gdje su se dvije, za sada nepoznate žene, predstavile kao djelatnice mirovinskog osiguranja i prevarile 90-godišnjakinju. Uvjerile su je da im mora isplatiti 3999 kuna kako bi stekla pravo na navodni povrat mirovine u iznosu 30 tisuća kuna, što im je starica i povjerovala. Križevački policajci primili su kaznenu prijavu i proslijedili je Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, dok za nepoznatim ženama tragaju.

Do sada je bilo šest ovakvih slučajeva, a svi su se dogodili u općini Sveti Ivan Žabno i Križevcima. U ožujku prošle godine 78-godišnja starica iz Žabna ostala je bez 3800 kuna, zatim u lipnju u Kuštanima 72-godišnjakinja bez 6200 kuna, početkom listopada u Cirkveni 80-godišnjak bez 4200 kuna te krajem istog mjeseca u Križevcima 78-godišnjakinja bez 10 tisuća kuna. Početkom ove godine, u siječnju 86-godišnja starica iz Križevaca prevarena je za 5000 kuna u ime navodnog duga.
Do sada je ulovljen počinitelj u samo jednoj od prijevara, onoj iz Cirkvene, pa policija ponovno poziva građane da ne nasjedaju prevarantima te da odmah nazovu postaju policije ili broj 192. (PL)

Komentari su zatvoreni.