Take a fresh look at your lifestyle.

Hrg i Koren na terenu dokazivali da se autocesta gradi

KRIŽEVCI – Da se doista radi na trasi buduće autoceste A12 na dionici Cugovec-Križevci uvjerili su se novinari na konferenciji predsjednika HSS-a Branka Hrga, koja je održana na jednom od šest gradilišta, onom u Križevačkoj Poljani. Time je, rekao je Hrg, vidljivo da Vlada i neki lokalni političari ne znaju što se i gdje zapravo radi i gradi.
– Izloženi smo iznošenju laži i to od strane državnih institucija i tijela, za koje vjerujemo da uopće ne znaju gdje je ovaj kraj, te posebno od strane lokalnih dužnosnika iz redova SDP-a. Frapirani smo njihovim izjavama, jer oni uporno tvrde da je ovo imaginacija, da se ovdje ništa ne radi i da bi ove radove trebalo prekinuti, naglasio je B. Hrg. Dodao je da će oštro napasti svakoga tko dovodi u pitanje nastavak izgradnje autoceste od Zagreba prema Križevcima. Ova prva faza, koja je u tijeku, obuhvaća 20-ak kilometara i to od Cugovca do Kloštra Vojakovačkog, a trenutno je najveće radilište na području Križevaca u Poljani i Cubincu.

U odnosu na proteklu godinu, kada je dvije godine od početka radova otprilike u ovo vrijeme konačno izdana građevinska dozvola, radovi na autocesti A12 u visokoj su fazi, kazao je predsjednik podravsko-prigorskog HSS-a Darko Koren.
– Ako mi sami svi skupa nismo jedinstveni u želji da se taj projekt od povijesne, presudne važnosti za ovo područje realizira i nastavi, onda ne znam tko će nam drugi izvana pomoći. Stoga sam razočaran stavovima naših dužnosnika u Vladi, zamjenika ministara i ostalih dužnosnika SDP-a, te gradonačelnice Koprivnice, koja u svojim medijskim nastupima zagovara tezu o žrtvi koju moramo svi skupa pružiti za dobrobit nacije. To je po meni jedna dudekovska politika!, rekao je D. Koren. Bilo kakva izmjena projekta znači i njegovo prekidanje, dodao je Koren, jer su ishođene sve potrebne dozvole te riješeni imovinsko-pravni odnosi na navedenoj trasi. Koren tvrdi da bi novi projekt, poput izgradnje brze ceste umjesto autoceste, tražio kretanje od nule, izradu nove dokumentacije i građevinske dozvole, te da svaka promjena projekta donosi Križevčanima još barem pet godina čekanja do bolje povezanosti sa Zagrebom.

Komentari su zatvoreni.