Take a fresh look at your lifestyle.

Križevačka oporba nije prihvatila rebalans proračuna

KRIŽEVCI – Manje od sat vremena trebalo je članovima križevačkog Gradskog vijeća za šetnju kroz 15-tak točaka dnevnog reda sjednice, koja je bila posljednja pred ljetnu stanku u radu gradskog parlamenta. Zahvaljujući i izostanku četiri vijećnika, među kojima i za govornicom najprisutnijeg, šefa SDP-ove oporbe Ivana Knoka, točke su se redale bez rasprava, a odlučivanja su bila jednoglasna, osim o temama u kojima je oporba, kako je i red, morala biti protiv.

 

Kako se i očekivalo, takva je bila ona o prvom rebalansu aktualnog proračuna, o čemu je škrta pojašnjenja izgovorila SDP-ova Nada Šegrt. Prijedlog smanjenja rashodne strane za 4,3 milijuna kuna, da bi se pokrio dio od oko 7,4 milijuna gubitka nastalog u mandatu ove vlasti, Šegrt je ocijenila potrebnim, ali i nerealnim.
– Da bi se pokrio manjak, odnosno kako to popularno pročelnik Masnec kaže ‘višak rashoda nad prihodima’, koji smo skupili do sada, uglavnom neprodajom financijske imovine, morali smo povećati, tj. Stručne službe morale su povećati prihode, rekla je Šegrt.

Takvo pak povećanje u današnjim okolnostima nije izgledno, rekla je Nada Šegrt, niti prodajom gradskog zemljišta i poslovnih prostora, a niti drugim korekcijama. Zamjerila je i što vijećnicima nije dostavljena analiza gradskog poslovanja na osnovi koje je rebalans izrađen.
Oporba je glasala i protiv ostalih izmjena programa vezanih uz rebalans, a nije prihvatila ni financijsko izviješće Komunalnog poduzeća.

Sjednica počela minutom šutnje za preminulog vijećnika Vilima Jurića

27. sjednica križevačkog Gradskog vijeća započela je minutom šutnje, kojom je odana počast, početkom mjeseca, preminulom vijećniku Vilimu Juriću. On je bio jedan od istaknutijih članova križevačkog SDP-a i gradski vijećnik u nekoliko mandata, a iz kvote stranke odmah je određena njegova zamjena. Nakon izrečene prisege, do izbora koji bi trebali uslijediti idućeg svibnja Vilima Jurića mijenjat će Željko Brlić, inače potpredsjednik Gradskog odbora SDP-a. (RKC)

Komentari su zatvoreni.