Take a fresh look at your lifestyle.

Na području grada brojni radovi

KRIŽEVCI – Ljetni mjeseci Križevce su ponovno i krizi unatoč pretvorili u jedno veliko gradilište; nastavljena je rekonstrukcija krovišta Hrvatskog doma, vrijedna oko 680 tisuća kuna, a radi se i na zgradi na Nemčićevom trgu, na krovištu koje je izgorjelo prošle godine, rekao nam je gradonačelnik Branko Hrg.
– Sada bi trebala krenuti druga faza rekonstrukcije krovišta na Nemčićevom trgu. Do sada je bilo čišćenje onog tavanskog dijela, a sada ide betoniranje deke i nakon toga krov.

Sve bi trebalo biti gotovo u listopadu, a vrijednost investicije je oko 920 tisuća kuna. Nakon lanjske rekonstrukcije vodovodne mreže, Ulica Matije Gupca ponovno je veliko gradilište.
– U Ulici Matije Gupca radi jedna kompletna rekonstrukcija ulice; trenutno se rekonstruira odvodnja pa kreće izgradnja nogostupa te kompletna rekonstrukcija ceste, kazao je Hrg.

Vrijednost gradnje odvodnje je oko 700 tisuća kuna; grad iz proračuna izdvaja 400 tisuća, a ostatak križevačko Komunalno poduzeće. Za izgradnju ceste i nogostupa iz proračuna će biti izdvojeno oko 744 tisuća kuna. Iz gradske blagajne će se izdvajati i za radove u Koprivničkoj ulici, kaže Hrg.
– Tamo bi trebala započeti izgradnja kanalizacije s ove koprivničke strane, strane ulaska u grad. Tu s Hrvatskim cestama dogovaramo da bi oni nakon toga, kad mi napravimo kanalizaciju, trebali sanirati tu cestu s rubnjacima, a mi bi u tom dijelu trebali izgraditi nogostup.

Osim ovih, u tijeku su ili uskoro počinju radovi na sakralnim objektima, a nešto više od pola milijuna kuna za njih osigurano je na natječajima Ministarstva kulture. (RKC)

Komentari su zatvoreni.