Take a fresh look at your lifestyle.

U Križevcima 15. obrtnički i gospodarski sajam

KRIŽEVCI – U Križevcima je otvoren 15. obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, na kojem će do nedjelje svoje robe i usluge predstavljati 220 izlagača s područja uglavnom naše ali i drugih županija, te nekoliko susjednih zemalja. Nakon šest godina održavanja u bivšoj križevačkoj vojarni, sajam se ove godine vratio u sportsku dvoranu Osnovne škole Modec, a pridružena joj je i dvorana Gimnazije Dijankovečkoga. Mnoštvo je prilikom otvaranja prvo u ime organizatora pozdravio župan Darko Koren, naglasivši da će nova prometnica, bilo brza ili auto-cesta, ali i drugi pružni kolosijek povuću ovaj kraj naprijed i razviti njegove mogućnosti u poljoprivredi, stočarstvu, proizvodnji hrane i energije.

Kao jedan od domaćina, križevački gradonačelnik Branko Hrg bio je za govornicom prilično oštar i kritičan prema središnjoj vlasti i njezinom odnosu prema lokalnim sredinama, pa je na kraju i poručio:
– Ja se nadam da će se konačno početi nešto događati, pa da nam neće ministarstva regionalnog razvoja i eto obrta i malog poduzetništva biti dva ministarstva koja nisu potrošila novce koje će sad naš najsposobniji ministar Linić glatko oduzeti i staviti na neke druge pozicije. To nije dobra poruka.

Zamjenik predsjednika Županijske gospodarske komore Mirko Habijanec poručio je da ima i optimizma i rješenja za nesklad između onih koji proizvode i koji troše.
– Taj se odnos mora u Hrvatskoj promijeniti, od lokalne razine pa na dalje. Ako uspijemo to mi ćemo izaći iz krize, bit će više radnih mjesta, više radnih mjesta u radnom sektoru i mislim da će tome doprinjeti i ova današnja manifestacija.

Sajam je otvorenim proglasio pomoćnik minstra poduzetništva i malog obrta Stjepan Koraj:
– Nadam se da su upravo i takve manifestacije, kao što je ovaj sajam, prigoda da se malo vidi, razmijene mišljenja, sajmovi su oduvijek bili mjesto gdje se ljudi zbližavaju, gdje se razmijenjuju ideje, a nadamo se da će tako biti i ovaj put. Želio bih svim izlagačima i posjetiteljima da se ugodno osjećaju i proglašavam sajam otvorenim.

Kako organizatori vole naglasiti, najznačajnija gospodarska manifestacija u našem kraju ima ukupno na raspolaganju oko 5000 kvadrata unutrašnjeg i vanjskog izlagačkog prostora, a pripremljen je i poučni i zabavni popratni program. Ipak, od krize se ne da pobjeći, pa će umjesto automobila koji su prošlih sajmova bili glavne nagrade igre za posjetitelje, ove godine nagrada doduše opet imati četiri kotača, motor i upravljač, ali u obliku kosilice. (RKC)

Komentari su zatvoreni.