Take a fresh look at your lifestyle.

Sedmi POOHfest: prvo poluvrijeme danas i sutra u Križevcima!

Gradski puhački orkestar Križevci poziva na prvo poluvrijeme sedmog po redu međunarodnog festivala POOHfest koji će se održati danas i sutra. Puhački orkestar u sklopu Festivala najavljuje niz događanja: tako će danas u 12 sati na paviljonu na Strossmayerom trgu Orkestar održati javnu probu na kojoj će predstaviti dio svojeg repertoara za županijsko i državno natjecanje. Građani Križevaca su pozvani da se uključe u probu promatranjem, postavljanjem pitanja, zauzimanjem sjedećih mjesta pored članova Orkestra i praćenjem probe uz mogućnost uvida u notne partiture i iskušavanjem proizvođenja tona na puhačkim instrumentima.

Ideja ove javne probe je promicanje amaterskog glazbeništva omogućavanjem svim građana da se uključe u djelatnosti Orkestra i otvaranjem mogućnosti da neki od zainteresiranih građana postanu i članovi Orkestra. Javna proba je također dio obilježavanja 200-te obljetnice organiziranog glazbenog školstva u Križevcima, jer su gradski puhački orkestri u povijesti križevačkog glazbenog školstva uvijek imali veliku ulogu. 

Danas navečer u 19:30 u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, bit će održan cjelovečernji koncert na kojem će uz domaćine, Gradski puhački orkestar Križevci, sudjelovati i gostujući orkestar Pihalni orkester občine Šentjernej iz Slovenije pod vodstvom maestra Mira Saje. Oba orkestra će predstaviti ozbiljni koncertni repertoar za puhačke ansamble.

Sutra, u nedjelju prijepodne, u planu su sportski susreti između članova orkestara iz Križevaca i Šentjerneja koji će se održati na igralištu centra Mariapoli iza grkokatoličke katedrale.

Festival POOHfest se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

 

 

Komentari su zatvoreni.