Take a fresh look at your lifestyle.

Hrg ili Vukobratović – grad ostaje seljacima ili ga preuzima Kukuriku

U nedjelju na biralištima odluka o gradonačelniku Križevaca u drugome krugu, čelnik HSS-a u prvom krugu dobio 47,15, a predstavnica SDP-a 25,03 posto glasova Križevčana

Sadašnji gradonačelnik Križevaca Branko Hrg (HSS), kojeg su podržali i HSLS i SU, i protukandidatkinja mu Marija Vukobratović (SDP, zajedno s HNS-om i HSU-om) u nedjelju će opet pred birače. Obzirom na dobivenih 47,15 posto glasova u prvom krugu izbora 19. svibnja, gotovo dvostruko više od konkurentice, Hrg kaže kako s pravom vjeruje u nadmoćnu pobjedu, no i predstavnica SDP-a, nakon osvojenih 25,03 posto, poručuje da nije sve izgubljeno, te se nada većem odzivu Križevčana.

– Htjela sam u prvom krugu jasno artikulirati svoje ljude i program koji će provoditi. Možda to nije upalilo, a sad smo nastojali biračima pokazati, kroz primjere projekata i uređenja grada, da nije baš sve tako bajno kako nam vlast sugerira, već da grad ima i tamnih strana. Hoće li to biti dovoljno da potakne birače, vidjet ćemo – kaže M. Vukobratović i priznaje da se dosad nije agresivno nametala u kampanji, jer, kaže, to nije njen stil.
Hrg, pak, nju dan nakon izbora poziva na kavu da dogovore kako će zajedno zastupati interese Križevčana u Saboru. Ako on u nedjelju osvoji vlast, ponedjeljak će mu, dodao je, biti uobičajen.
– Ujutro kolegij, tjedni plan rada, potom radio emisija, pripreme natječaja za izgradnju ceste u Čabrajima i preuređenja zgrade sinagoge za turistički centar, prijem građana…-kaže Branko Hrg. (VL)

 

Komentari su zatvoreni.