Take a fresh look at your lifestyle.

Gitaristički virtuoz Rosenberg ovu subotu u Križevcima

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStochelo Rosenberg jedan je najvećih gitarističkih virtuoza današnjice, učenik škole Djanga Reinhardta i vodeći gitarist svjetski poznatog Rosenberg Trija. U Križevcima će nastupiti prvi put i to u društvu dvojice „domaćih“ virtuoza, Mate Matišiće (gitara), dramskog pisca, scenarista, multiinstrumentalista, skladatelja i Jurice Štelme (kontrabas), akademskog glazbenika, člana nekoliko klasičnih, rock i jazz sastava. Ulaznice su dostupne u pretprodaji za 50 kuna putem sustava Eventim, kao i na kioscima Tisak Media u Križevcima, dok će na dan koncerta cijena biti 65 kuna.

Gitaru je počeo svirati s deset godina, relativno kasno za dijete iz glazbene obitelji, ali je vrlo brzo uočen njegov izuzetan talent. Unatoč brojnim ponudama, dugo je ostao izvan svijeta šoubiznisa i nastavio svirati s najbližim rođacima. Zajedno su oformili jedan od vodećih bendova u povijesti gypsy jazza, Rosenberg Trio, čije muziciranje predstavlja samu esenciju gypsy glazbe i glazbeno umijeće koje se prenosi s generacije na generaciju.

Stochelove nepogrešive i melodične izvedbe danas se uvrštavaju u najbriljantnije forme sviranja gitare ikada. Stochelo nije samo virtuozni gitarist, već i autor skladbi poput očaravajuće Za Sephoru, sanjive Rumba suton i mnogih drugih koje otkrivaju njegovu sposobnost da unese čarobnu melodiju i u najluđi, najbrži solo, čineći svaku izvedbu kombinacijom nevjerojatne virtuoznosti i jednostavne glazbene ljepote.

1992. godine dobio je Zlatnu gitaru časopisa Guitarist Magazine. Surađivao je s mnogim glazbenicima, bendovima i orkestrima, a hrvatska publika je imala priliku slušati ga u ožujku prošle godine kada je nastupio s Vlatkom Stefanovskim i Tommyjem Emannuelom u zagrebačkom Lisinskom i bio ispraćen ovacijama.

7 komentara
  1. vl piše:

    kupil sam 2 karte koje poklanjam, javiti se kod g. maurizzia u radio križevci, u četvrtak ujutro na dalje

Komentari su zatvoreni.