Take a fresh look at your lifestyle.

Dječje aktivno ljeto doprinijelo i međugeneracijskoj solidarnosti

bambini01   Djeca i mladi u Križevcima na koristan su način okrunila završetak ljetnih praznika, sudjelujući u Dječjem aktivnom ljetu, u organizaciji Osnovne škole Vladimir Nazor, Pokreta fokolara i Udruge Dijete zove dijete. Mladi volonteri iz Hrvatske i Italije, njih 18, s pedesetero je djece kroz različite igre učilo o toleranciji, razvijajući ujedno i međusobne grupne odnose.
bambini03– S puno entuzijazma i ljubavi prišli su novom druženju, što im je donijelo i novo odgojno iskustvo, a kroz igre su nastojali dati najbolje od sebe, te se naučili nositi i s pobjedama i porazima – kažu organizatori projekta Dječje aktivno ljeto, što je u Križevcima održano treću godinu zaredom.
bambini02Posebnu vrijednost aktivnostima, u sklopu programa Obojimo naš grad, dao je i posjet djece domu za starije i nemoćne osobe Novak, gdje su se mladi izravno susreli sa starijim građanima, što je doprinijelo i jačanju svojevrsne međugeneracijske solidarnosti.
bambini04Prema programu djeca su svako jutrog sudjelovala u sportskim igrama, a poslijepodne u radionicama u OŠ Vladimir Nazor zajedno s učiteljima te škole.

2 komentara

Komentari su zatvoreni.