Take a fresh look at your lifestyle.

Lokalnim samoupravama još 1,5 milijuna kuna

KCKZZ_Koprivnicko_krizevacka_zupanija_KoprivnicaKOPRIVNICA – Vijećnici Županijske skupštine rasporedili su 1,5 milijuna kuna lokalnim samoupravama koje ostvaruju izvorne prihode po stanovniku manje od 75% županijskoga prosjeka. Na tom popisu je 13 općina, čiji su proračuni odlukom pomognuti iznosima od 60 do 100 tisuća kuna, a po 150 tisuća dobili su i gradovi Đurđevac i Križevci, kojima ta pomoć do sada nije dodjeljivana. Istupivši u ime Kluba SDP-HNS-HSLS-HSU, njegov predsjednik Tomislav Babić je najavio podršku predloženoj raspodjeli, ali i zatražio da u idućim prigodama kriteriji budu jasniji.

– Da se stvarno do iduće raspodjele, koja će vjerojatno biti na godinu, donesu neki realni kriteriji, znači da li ćemo to raditi po projektima, da li po nekim lokalnim potrebama. Jer ako je to po prihodima, imamo općine Đelekovec 1.228 kuna po stanovniku, Koprivničke Brege s 1.463 kune, Novigrad Podravski s 2.850 i Novo Virje s 2.290 kuna, a svi su dobili po 60 tisuća kuna, naveo je T. Babić.

Izvor iz kojega su kune raspoređene je naknada za eksploataciju mineralnih sirovina. Kako se moglo čuti na sjednici, ukupni porezni i neporezni prihodi po stanovniku u našoj županiji iznose 2.296 kuna.(RKC)

Komentari su zatvoreni.