Take a fresh look at your lifestyle.

Završio drugi Festival Granje

???????????????????????????????U vremenu od 8. do 13. srpnja 2014. Križevci su u sklopu drugog Festivala Granje dobili još jednu monumentalnu skulpturu koja će krasiti prostore parka bivše vojarne kao početak jedinstvenog parka životinja izrađenih isključivo od granja. Drugo izdanje Granja je organizirano istovremeno sa Skaville festivalom, a na Granju su surađivali lokalni i umjetnici iz cijele Hrvatske, kao i ostali gosti festivala koji su se željeli uključiti u izradu skulpture visoke 6 metara.
– Da festival privlači sve više pažnje govori i podatak da već imamo zainteresirane umjetnike za sljedeću godinu, a radi se o renomiranim imenima hrvatske likovno-glazbene scene Borisu Leineru i Ivanu Ivošu Ićiju, široj javnosti poznatima kao glazbenicima, ali oba su školovani akademski kipari koji će svojim prisustvom sigurno pridonijeti daljnjoj popularizaciji festivala, istaknuo je idejni kreator i organizator festivala, križevački kipar Igor Brkić.

???????????????????????????????Gosti umjetnici su bili Barbara Kruljac, Vedran Slunjski i Filip Ausman, iz Osijeka, Davor Petak iz Varaždina, Kristina Vuković, Damir Benčak i Igor Brkić, ujedno voditelj i autor projekta, iz Križevaca. Cijeli projekt ne bi zaživio bez velike tehničke podrške Hrvoja Gužvinca i Drage Benčaka, također iz Križevaca.
– Granje je privuklo veliki broj korisnika iz Europe i svijeta što će svakako pridonijeti daljnjoj popularizaciji festivala koji promovira jedinstven način izrade skulptura od granja, zaključio je Brkić.

???????????????????????????????Festival: Granje (eng. Fresh Wood Scultpures) nastao je kao ideja križevačkog akademskog kipara Igora Brkića kao jedinstven način izrade skulptura u Hrvatskoj, u suradnji sa udrugom K.V.A.R.K. i Skaville Festivalom sa ciljem širenja kulturne i turističke ponude grada Križevaca. Festival prezentira ručne radove rađene od granja koji će kasnije služiti u svrhu stvaranja prvog mobilnog zološkog vrta od granja koji će ukrašavati gradske parkove i time pridavati dodatnu atrakciju u okoliš.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Komentari su zatvoreni.