Take a fresh look at your lifestyle.

Policijske uprava: dnevna informacija za dane 6. i 7.9.2014.

stop_policija_kontrola_prometa

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom.

Jučer, 6. rujna, oko 10,55 sati u Križevcima u ulici Petra Zrinskog na parkiralištu trgovačkog centra, zbog nepropisnog kretanja došlo je do udara osobnog automobila u parkirano vozilo. Vozač je sa vozilom napustio mjesto događaja, te je naknadno pronađen.

Također, 6. rujna, na Prekršajni sud u Križevcima dovedeni su:

– 26 – godišnji vozač koji je u 2.35 sati u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg. Kažnjen je novčanom kaznom od 4500 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca.

– 53 – godišnji vozač koji je u 5.10 sati u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg. Kažnjen je novčanom kaznom od 5100 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije pet mjeseci.

Dobro je podsjetiti

Akcija „Poštujte naše znakove“

U ponedjeljak, 8. rujna, započinje nova školska godina. Na prometnicama će biti veliki broj djece od kojih će mnoga po prvi puta samostalno sudjelovati u prometu na cestama. Djeca će na taj način postati aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici će na prometnicama u zonama škola pojačano nadzirati promet, a posebno će se nadzirati obveze vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, nadzor brzine kretanja vozilima u zonama škola, nadzor prijevoza djece, te nadzor zaustavljanja i parkiranja vozila u zonama škola.

Komentari su zatvoreni.