Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1034

862

 

Okupljanje "hodočasnika" na Kalnik
Okupljanje “hodočasnika” na Kalnik

Glavnu, početnu temu ovih Krugova odredilo je konačno nekoliko “stabilnih” dana zaredom bez kiše i s mnogo sunca, kakvih nije bilo čitavoga ovog ljeta u našem kraju, što je išlo na ruku organizatorima, sudionicima i publici 3. Pinklec festa i Puta kleti potkalničkog kraja ovoga vikenda, pa se 11. listopada na pješačenju od Sv. Petra Orehovca do Kalnika okupilo nekoliko desetaka “hodočasnika”. Dan prije u Multimedijskom kulturnom centru održana su tri predavanja o putovanjima po svijetu, a na cilju subotnjeg planinarenja, u Planinarskom domu Kalnik, dva predavanja. U emisiji ćemo čuti kratak izvještaj o svim tim događanjima, a posebno ćemo čuti jedan dio subotnjeg vrlo zanimljivog i osebujnog predavanja Tomislava Perka 1000 dana ljeta na putu oko svijeta. Uz predavanje vezalo se i predstavljanje njegove knjige u kojoj opisuje događaje koji su prethodili tom putovanju a zove se 1000 dana proljeća. Mladi pustolov Tomislav Perko razvio je posebnu filozofiju i koncepciju putovanja po svijetu o kojoj će nam pričati u ovoj emisiji dvadesetak minuta, a u sljedećim Krugovima u nekoliko ćemo nastavaka čuti sve do kraja što nam je te subote govorio na Kalniku. Ova koncepcija potpuno je u skladu s našim stupnjem ekonomskog razvitka i objašnjava nam “vještinu” kako s nešto sitnog novca u džepu proputovati svijet.

Srčano i zdušno predavanje Tomislava Perka
Srčano i zdušno predavanje Tomislava Perka

Najavit ćemo i buduća predavanja na 3. Pinklec festu koji se nastavlja u petak, 17. listopada, a završava dan kasnije. Time još ne iscrpljujemo glavnu temu emisije, Putovanja, jer smo dobili i pisani prilog o izletu nastavnika križevačke gimnazije za Dan učitelja, u Karlovac, stari grad Dubovac, pavlinski samostan u Kamenskom i dvorac Stara Sušica, pa ćemo ga pročitati.

Nastavnici križevačke gimnazije i njihovi gosti u Karlovcu
Nastavnici križevačke gimnazije i njihovi gosti u Karlovcu

U Vijestima Krugova našeg suradnika saznat ćemo tko će ove godine dobiti Nobelovu nagradu za književnost i kakve su reakcije u svijetu na taj izbor te koja je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji počinje 15. listopada. Bit će riječi o Festivalu suvremene umjetnosti bez cenzure MaxArtFestu koji će se u Zagrebu održati od 18. do 25. listopada, koliko su u svijetu zapaženi Svjetleći divovi u Puli, što su arheolozi pronašli u nacionalnom parku u Arizoni, te o do sada najstarijim pronađenim ostacima ljudske umjetnosti, a nalaze se u Indoneziji.

Od lokalnih događaja najavit ćemo manifestaciju Jesenska priča – dan kruha i plodova jeseni u Križevcima, svratit ćemo vam pozornost na nove naslove u gradskoj knjižnici i predstojeće projekcije filmova u Multimedijskom kulturnom centru, a sjetit ćemo se i prošlih događaja u svijetu koji su se zbili na datum ove emisije. Pred kraj emisije uvijek rezerviramo nekoliko minuta za nove događaje na našem nebu i u svemiru, a u Zanimljivostima na kraju emisije saznat ćemo kako svi mi možemo sudjelovati u stvaranju jedinstvenog online arhiva posvećenom Prvom svjetskom ratu povodom stote obljetnice njegovog početka.

Križevački "gimnazijalci" na usponu u stari grad Dubovac
Križevački “gimnazijalci” na usponu u stari grad Dubovac

U glazbenom dijelu emisije poslušat ćemo sa zakašnjenjem, jer prošloga utorka za to nije bilo vremena, kako su “zvučili” Trio GIG na koncertu u Križevcima 30. rujna. Kao i uvijek, u emisiju “uđe” i nešto što ovdje nije najavljeno, naime sve ono što saznamo nakon zaključenja ove najave. Ne dirajte mi krugove broj 1034 emitira se 14. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Komentari su zatvoreni.