Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1036

Vole putovati i znaju o tome vješto pričati: značajni predavači Pinklec festa, Robert Pašičko i Tomislav Perko
Vole putovati i znaju o tome vješto pričati: značajni predavači “Pinklec festa”, Robert Pašičko i Tomislav Perko

Trećim nastavkom snimke s predavanja Tomislava Perka na 3. Pinklec festu i Putu kleti potkalničkog kraja 11. listopada završavamo 1000 dana ljeta na putu oko svijeta. U ovom nastavku prekinut ćemo putovanje po svijetu u Africi, na neko se vrijeme vratiti kući, a onda otputovati u Južnu Ameriku. Povratkom odande završava Tomislavova priča i nakon toga odgovara na pitanja znatiželjnih slušatelja predavanja.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici predložit će nam da pročitamo jedno djelo s “ruba znanosti” (oprezno i kritički s takvim štivima!), te romane Viši od mora Francesce Melandri i Duh Dylana Enriquea Vile Matasa. Obavijestit ćemo vas da u subotu ne treba dolaziti na projekcije u Multimedijski kulturni centar, jer ih nema, kako bismo mogli posvetiti taj dan obilasku vječnih počivališta nama dragih osoba.

Za Vijesti Krugova izabrali smo ove događaje: otvoren muzej suvremene umjetnosti u Parizu, u Puli se održava međunarodna izložba suvremene umjetnosti, u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH u četvrtak, 30. listopada, otvara se također jedna izložba, a saznat ćemo i čime Pjotr Pavlenski podsjeća na Vincenta van Gogha, o pronalasku jedne Caravaggiove slike, te o procjeni opasnosti koja prijeti od japanskih vulkana.

U petak, 24. listopada otvorena je u Likovnoj galeriji u Križevcima izložba posvećena 100. obljetnici smrti Franje Markovića. Podsjetit ćemo na tu izložbu koja ostaje otvorena do 8. studenoga.

Ugođaj na otvorenju izložbe o Franji Markoviću u Likovnoj galeriji u Križevcima
Ugođaj na otvorenju izložbe o Franji Markoviću u Likovnoj galeriji u Križevcima (foto: Dejan Pernjak / Gradski muzej Križevci)

Najavit ćemo značajan događaj za glazbu koju koristimo u našim emisijama, naime skorašnji izlazak novoga albuma grupe Pink Floyd, prvoga nakon dvadeset godina, koji će sigurno ponuditi glazbu podesnu za “držanje ugođaja” ove emisije. Danas ćemo čak unaprijed čuti posljednju skladbu s albuma, iako još nije niti izašao, zahvaljujući susretljivosti diskografske kuće Dancing Bear.

Od 7. studenoga novi izvor lijepe glazbe za  "Krugove" (O tome više ovdje)
Od 7. studenoga novi izvor lijepe glazbe za “Krugove” (o tome više ovdje)

Današnji datum podsjetit će nas na Erazma Roterdamskog i Johna Lockea, te na harvardsko sveučilište, Čehoslovačku, kubansku raketnu krizu i pomirenje Katoličke crkve i Židova u vezi s krivnjom za razapinjanje Isusa Krista. Saznat ćemo i za što je zaslužan čovjek kojem je na dan ove emisije tražilica Google posvetila svoj Doodle.

U Svemirskom kutku saznajemo, između ostaloga, o aktivnostima na nama vidljivoj površini Sunca, a u Zanimljivostima se temom vraćamo na početak emisije, te predlažemo kamo bi trebalo putovati do sljedećega Pinklec festa kako bismo tamo mogli napraviti reportažu o tom putovanju.

Ne dirajte mi krugove broj 1036 emitira se 28. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Komentari su zatvoreni.