Take a fresh look at your lifestyle.

Križevački profesori glazbe u HTV-ovoj ‘Notici’

notica_josip_konfic_htv_7Od ponedjeljka kreće 5 tjedana za redom 5 emisija na HRT- u koje će na jedan edukativan, zabavan i zanimljiv način predstaviti udaraljke. Emisije su se pripremale od prošlog lipnja i snimane su na atraktivnim lokacijama po Zagrebu kao što su Moderna Galerija, Sveučilišna livada (Bandićeve fontane), muzej automobila Ferdinand Budicki i dr. Tako će se redom od ponedjeljka prikazivati sljedeći instrumenti: BUBNJEVI, MARIMBA, TIMPANI, VIBRAFON i NEOBIČNE UDARALJKE. Uz edukativni kolaž i zanimljive animacije, u glazbenim točkama se pojavljuju mnogi glazbenici iz Zagreba ali i Križevaca – bend BJUZ, udaraljkaški kvartet BOOMerang, Goran Jurković, Judita Paljević – Kraljik, Tamara Perc i Jelka Vukobratović. Emisije će se prikazivati narednih 5 ponedjeljaka na HRT2 u 9.30 i 16.30 sati. Redateljica, scenaristica i autorica kolaža je Mirela Sakoman.

notica_josip_konfic_htv_6Notica je glazbeno-obrazovni serijal emisija koji se proizvodi od 2013. godine za Produkcijski odjel Djeca i mladi, HRT-a. Serijal Notica do sada je obradio 20 glazbenih instrumenata u svojih 20 epizoda.
Od ponedjeljka na red nam dolaze i glazbala iz najrazličitije i najmnogobrojnije obitelji – obitelji udaraljki. Njih smo podijelili u pet emisija, pa tako možete gledati emisije o: bubnjevima, marimbi, timpanima, vibrafonu i za kraj: neobične udaraljke, te napokon vidjeti, čuti i saznati sve njihove specifičnosti i karakteristike. Uz vrsne udaraljkaše u emisija možete čuti i druge sjajne glazbenike.

notica_josip_konfic_htv_1Serijal od pet emisija o udaraljkama ne bismo napravili bez pomoći Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca, kao i Gradskog puhačkog orkestra Križevci – hvala na posuđenim instrumentima. Zahvaljujemo i Kaji Farszky na njenoj lijepoj i velikoj marimbi, koja je imala svoju ulogu u Notici.
Kroz svih pet emisija vodi nas, sa udaraljkama upoznaje i sve o njima otkriva – magistar muzike, profesor udaraljki, osnivač udaraljkaškog odjela Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima, profesor bubnjeva na Rock akademiji u Zagrebu, idejni začetnik i organizator Večeri udaraljkaša Križevci, perkusionist koji svira u nekoliko bandova i surađuje sa mnogim našim glazbenicima – Josip Konfic pokazat će nam kako bi jedan udaraljkaš morao znati svirati baš sve vrste udaraljki.

notica_josip_konfic_htv_4Prva u nizu od pet epizoda posvećenih udaraljkama jest emisija o BUBNJEVIMA. Koji bubnjevi čine set bubnjeva, a koji bubnjevi su dio umjetničke glazbe i simfonijskih orkestara. Kakav je to davul ili tabor bubanj, što je to grand cassa? Kakve sve vrste činela postoje… ali i kako se izrađuje jedan bubanj u Sara Drums…. sve to saznajte u ponedjeljak na HRT 2 oko 9.30 i 16.30 sati u novoj epizodi Notice.

notica_josip_konfic_htv_2

Komentari su zatvoreni.