Take a fresh look at your lifestyle.

Županija će sufinancirati obuku plivanja za osnovnoškolce

gradski_bazeni_škola_plivanja_KriževciPODRAVINA I PRIGORJE – Koprivničko-križevačka županija nastavlja sufinancirati obuku neplivača, pa će i ove školske godine generacija trećih razreda osnovnih škola kojima je Županija osnivač učiti plivanje na koprivničkim bazenima Cerine. Ugovorom sklopljenim sa Udrugom kineziologa grada Koprivnice obuhvaćeno je 17 škola i 547 učenika, a dožupan Pal koliko je zadovoljan tom činjenicom, toliko nije neuvrštavanjem škola plivanja u redovite osnovnoškolske programe.
– Zadnje dvije godine je Ministarstvo prosvjete je škole plivanja maknulo iz svojih programa kao neobavezni dio i zapravo teret čitavog projekta pada na Županiju, na jedinice lokalne samouprave i djelomično, s jednom minimalnom cifrom, u nekim općinama na roditelje. Danas je znanje plivanja dio opće kulture i smatramo da je to nešto što ne bi trebalo biti izostavljeno iz kurikuluma, iz programa, rekao je Pal.

Posao kineziologa, učitelja plivanja Županija plaća stotinjak tisuća kuna, a još toliko izdvaja za prijevoz djece, dok školama preostaje trošak ulaznica na bazene, koji one porkivaju na razne načine, najčešće uz pomoć svojih općina te roditelja osnovaca.(RKC)

Komentari su zatvoreni.