Take a fresh look at your lifestyle.

U Križevcima prošli tjedan otvoreno 4. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju

Pobjednici Udruga Mladi kuhar mala_rostiljanjeVeselo je bilo u petak u Križevcima na Trgu Antuna Nemčića na kojem je održano prvo ovogodišnje izlučno natjecanje 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Timovi iz sjeverozapadnog dijela Lijepe naše pred brojnim su  posjetiteljima i uz taktove grupe  Joy dali sve od sebe ne bi li impresionirali gastro sud, ali i predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović nakon čijeg je posjeta natjecanje i službeno započelo simboličnim prvim paljenjem roštilja u 13 sati i 30 minuta.

24.04.2015., Krizevci, Trg Antuna Nemcica  - Prvenstvo Hrvatske u rostiljanju, 4. po redu, kao najveci kulinarski dogadjaj u kojem se amateri zanata u rostiljanju nactjeu za titulu najboljeg u Hrvatskoj odrzano je na križevckom Trgu Antuna Nemcica. Natjecanje je okupilo najbolje amatere koji su imali priliku pokazati svoje vjestine te dobiti sansu da udju u finale i osvoje prestiznu nagradu "Zlatni cevap" i službeno postanu najbolji rostilj majstori u Hrvatskoj. Mirko Fodor Photo: Damir Spehar/PIXSELL
24.04.2015., Križevci, Trg Antuna Nemčića – Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju, 4. po redu, kao najveći kulinarski događaj u kojem se amateri zanata u roštiljanju natječu za titulu najboljeg u Hrvatskoj održano je na križževčkom Trgu Antuna Nemčića. Natjecanje je okupilo najbolje amatere koji su imali priliku pokazati svoje vještine te dobiti šansu da uđu u finale i osvoje prestižnu nagradu “Zlatni ćevap” i služžbeno postanu najbolji roštilj majstori u Hrvatskoj. Mirko Fodor
Photo: Damir Špehar/PIXSELL

Prije toga vrijedni su amateri i profesionalci meso pripremali za pečenje mariniranjem i začinjavanjem, a da su u tome neki pretjerali primijetio je predsjednik gastro suda Branko Ognjenović koji je po proglašenju pobjednika prejak okus kušanih jela naveo kao glavnog krivca za manje dodijeljenih bodova pojedinim timovima.
Popularnog chefa predsjednici Grabar-Kitarović predstavila je autorica projekta Irena Jelić, a prilikom ovog kratkog susreta Grabar-Kitarović je akademiku kulinarstava otkrila da osim ćevapčića voli i dobar steak sa žara.

24.04.2015., Krizevci, Trg Antuna Nemcica - Povodom Dana grada Krizevaca odrzavaju se brojni zabavni i kulturni sadrzaji, pa tako medju ostalim i Prvenstvo Hrvatske u rostiljanju, 4. po redu, kao najveci kulinarski dogadjaj u kojem se amateri zanata u rostiljanju natjecu za titulu najboljeg u Hrvatskoj. Natjecanju je nazocila i svecano ga otvorila Kolinda Grabar Kitarovic, predsjednica RH, a domacin je bio Branko Hrg, gradonacelnik Krizevaca. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
24.04.2015., Križevci, Trg Antuna Nemčića – Povodom Dana grada Križevaca održavaju se brojni zabavni i kulturni sadržaji, pa tako među ostalim i Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju, 4. po redu, kao najveći kulinarski događaj u kojem se amateri zanata u roštiljanju natječu za titulu najboljeg u Hrvatskoj. Natjecanju je nazočila i svečano ga otvorila Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH, a domaćin je bio Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca.
Photo: Damir Špehar/PIXSELL

S njom bi se sigurno složili i brojni natjecatelji koji su svoju vještinu morali pokazati u 5 kategorija, što nije bio nimalo lak zadatak. U tome je bila najuspješnija Udruga Mladi kuhar iz Križevaca koja se sa 177 bodova plasirala u finale Zlatnog ćevapa. Samo dva boda dijelilo je od pobjede Apostole Darija Turkušića, dok je treće mjesto pripalo UVV Bilikum Dragutina Matusa. Tročlani slavljenički tim predvodio je kuhar Valentino Štubelj, a u pripremi, pečenju i serviranju pomagali su mu braća Jura Jačmenjak, konobar i Josip Jačmenjak, također kuhar. Oni će 28. lipnja u Zagrebu odmjeriti svoje kulinarske snage sa ostalih 7 pobjednika ostalih lokalnih natjecanja. Najsimpatičnijom ekipom u Križevcima jednoglasno je proglašen Hrvatski domobran, ujedno i najstariji tim na natjecanju. Kada je ocjenjivanje bilo gotovo napokon su se mogla opustiti i preostala dva člana gastro suda, chef Nenad Orak i zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović. Otvaranje prvenstva u Križevcima posjetio je i popularni televizijski voditelj Mirko Fodor.

Apostoli drugoplasirani tim_rostiljanjeA dok su oni radili, posjetitelji su se zabavljali sudjelujući u nagradnim igrama PIK pogodi tko sam, Jamnica Gajbomjer te Mlinar Tortomlat i uživali u Zlatni ćevap meniju koji je za 25 kuna uključivao velike ćevape u somunu i piće po izboru.
4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec  održava se u organizaciji 24sata i uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Kotanyija, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje i Konzuma, a nakon Križevaca dolazi u Umag, Zagreb, Zadar, Osijek, Kastav, Knin i Orahovicu.

Hrvatski domobran_rostiljanje

Komentari su zatvoreni.