Take a fresh look at your lifestyle.

Ekipa Aero kluba „Dragutin Novak“ osvojila 3. mjesto na državnom natjecanju Modelarske lige

ztk

Modelarska liga (natjecanje) je ekipno natjecanje učenika od 5. do 7. razreda u području modelarstva/maketarstva koje provodi Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji sa županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Liga je pokrenuta početkom školske godine 2012./2013., s ciljem poticanja učenika za izvannastavno i izvanškolsko stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Ovogodišnja državna razina Modelarske lige 2014./2015. održana je 30. do 31. svibnja 2015. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Kao prvo plasirana ekipa na održanom županijskom natjecanju Modelarske lige Koprivničko-križevačku županiju na državnom natjecanju predstavljala je ekipa u sastavu Marko Udvari i Mihael Žagar članovi Aero kluba „Dragutin Novak“ iz Križevaca članice ZTK Križevci.

Na državnoj razini natjecanja sudjelovalo je ukupno 44 učenika, odnosno 22 ekipe iz 14 županija i njihovi mentori. Natjecatelji su u 4 puna sata izrađivali tehničku tvorevinu prema zadanim nacrtima.

Prema službenim elementima vrednovanja ekipa u sastavu Marko Udvari i Mihael Žagar iz Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci članice Zajednice tehničke kulture Križevci
(mentori Ante Starčević i Danijela Jobač) zauzela je izuzetno 3. mjesto.

Više o provedenom natjecanju na stranicama: http://www.hztk.hr/novosti/drzavna-razine-modelarske-lige-odrzana-u-nacionalnom-centru-tehnicke-kulture/

1 komentar
  1. Martina Bencarić piše:

    Cestitam vam! 🙂 bravo 🙂

Komentari su zatvoreni.