Take a fresh look at your lifestyle.

Večeras počinje jubilarni deseti Renesansni festival

MG_6347_Renesansni_festival_Koprivnica_foto_Ivan_BrkicOdbrojavanje je gotovo, danas na gradskim bedemima otpočinje najveći koprivnički megaspektakl, deseti jubilarni Renesansni festival. Večeras će se na gradskim bedemima održati modna revija na kojoj će renesanse kreacije koprivničkih krojačkih salona u ulogama manekenki prošetati koprivničke rukometašice kojima bi se trebali priključiti i nogometaši Slaven Belupa te članovi Društva Naša djeca. Atrakcija je to koja će privući one koji još uvijek razmišljaju kako se odjenuti za posjet ovogodišnjem Renesansnom festivalu, najavljuju organizatori. Spektakl i večerašnje neslužbeno otvorenje zabilježeno je i putem nacionalne televizije čija ekipa je točno u 20 sati započela s emitiranjem zabavne emisije Šušur.

Nakon 10 godina velike je uspjeh da je Renesansni festival dobio svoje minute na nacionalnoj televiziji, no od gledanja u male ekrane, svakako će biti atraktivnije prošetati bedemima i već danas otkriti dio onoga što su organizatori pripremili ove godine. Glavna je tema ove godine konjički turnir gdje će se posjetitelji uvjeriti u veliku spretnost viteškog baratanja mačevima, kopljima, vatreni show koji su s brojnim novostima ove godine pojačali koprivničke haramije i mušketiri, bit će tu trbušnih plesačica, treniranih gusaka, pasa dobrog, kraljevskog ića i pića.

Posebno je bogat ovogodišnji program posvećen najmlađim posjetiteljima. Mališani će se moći zabavljati na nekoliko punktova poput renesansnog dječjeg vrtića, kmetskom selu i dječjem kraljevstvu. Po prvi puta u Koprivnicu stiži i djeca s Korčule koji će zajedno s domaćinima nastupiti na glavnoj pozornici. Djeca će moći naučiti kako izrađivati krpene lutke, peči fritule i mendule, okušati se u malim kulinarskim sadržajima, a u nedjelju prijepodne za njih će biti organizirana posebna kulinarska radionica.

Napomenimo i to da je u subotu, 29. Kolovoza HŽ osigurao besplatan prijevoz iz smjera Zagreba. Na Renesansni festival i Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg putnike će besplatno prevoziti izletnički vlak Pan-express. Izletnički vlak polazi iz Zagreb GK u 10.30 sati, iz Maksimira u 10.34 sati, iz Trnave 10.37, iz Sesvete 10.43, iz Dugog Sela u 10.51 sati, a dolazak u Koprivnicu je u 11.33 sati.  Povratak vlaka iz Koprivnice je u 20.58 sati, a u Zagreb GK vlak stiže u 21.59 sati.(GP)

Komentari su zatvoreni.