Take a fresh look at your lifestyle.

‘Mali zeleni festival’ u 2. izdanju od četvrtka do nedjelje

mali-zeleni-festival-page-001Mali zeleni festival, drugu godinu zaredom donosi trodnevni program s ciljem povećanja osviještenosti o trenutnom alarmantnom stanju u okolišu, kao i potrazi za rješenjima.

U 21. stoljeću, usprkos tome što živimo u doba velikog protoka informacija, kao idiplomacije, diljem svijeta vladaju sukobi. Osim što u ratovima koji se trenutno vode stradavaju ljudski životi, zbog ratova i industrije oružja pati i okoliš. Proizvodnja hrane kroz eksploataciju prirodnih resursa uništava ne samo biljni i životinjski svijet, već i ljudsku vrstu. I kao ljudi i kao pojedinci ovisni smo o okolišu, a okoliš ne poznaje nacije, kao niti granice. Upravo zbog toga, kao stanovnici/e planeta Zemlje, odgovorni/e smo za njezino očuvanje. Premda je problem zagađenja globalnog karaktera, kao pojedinci/pojedinke odabirom životnog stila možemo utjecati na rješenje problema na globalnoj razini. Što možemo učiniti i kako možemo djelovati?

Mali zeleni festival drugu godinu zaredom obrazuje, osvještava i potiče Križevčane i Križevčanke na kreativna ekološka rješenja koja ekologiju i ekološko djelovanje čine bliskom svakome pojedincu i svakoj pojedinki, zagovarajući stanje održivog mira.

Festival organiziraju Nina Orak i Ana-Marija Mileusnić, mlade agronomkinje, ljubiteljice prirode i aktivistkinje, članice organizacije Balkan’s Let’s Get Up!, uz čiji je poticaj festival osmišljen i organiziran i prethodne godine,  uz podršku udruge K.V.A.R.K, sjajnih volontera i volonterki te voditeljica radionica. Festival se organizira drugu godinu zaredom u Klubu Kulture u Križevcima.

Komentari su zatvoreni.