Take a fresh look at your lifestyle.

Josip Martinčić sutra u Klubu kulture premijerno kao ‘Izvršitelj’

12961291_10201681044703375_7246529993332324257_o_Josip_Martincic_The_Executive_Izvrsitelj_by_Dragutin_Andric“The Executive / Izvršitelj” naziv je monodrame mlade britanske autorice Elinor J. Boult, koja će sutra, u petak 15. travnja 2016. godine biti premijerno odigrana na daskama križevačkog Kluba kulture s početkom u 20 sati. Kazališnu predstavu u sklopu 12. Culture Shock Festivala režirao je devetnaestogodišnji Križevčanin Josip Martinčić, koji igra i jedinu ulogu i to na engleskom jeziku. Martinčić je student engleske književnosti i dramaturgije na prestižnom Sveučilištu u Londonu te član križevačke udruge P.O.I.N.T. koja potpisuje izvršnu produkciju predstave, dok je udruga K.V.A.R.K. zadužena za ton i tehničku realizaciju.

Ograničen broj ulaznica se po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu pronaći u Art Rock Caffeu te školskim knjižnicama OŠ Ljudevita Modeca i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, kao i Gradskoj knjižnici Franjo Marković. Svaki posjetitelj će na poklon dobiti i knjižicu s tekstom monodrame na engleskom i hrvatskom jeziku te recenzijom djela koju potpisuje poznata hrvatska književnica, prevoditeljica i pedagoginja Željka Horvat-Vukelja, čiji ulomak donosimo:

“Mudro se odlučivši za kratku formu, autorica nas u svojoj monodrami Izvršitelj upoznaje sa svojim junakom koji nam pokušava objasniti koliko je teško na svojim plećima nositi breme krojača ili barem izvršnog urednika različitih sudbina. Radi racionalizacije radnje, broja likova, scenografskih i kostimografskih zahtjeva te trajanja drame, autorica se odlučila za jedan lik, a svaki od ostalih likova prikazala je karakterističnim predmetima izloženima na stolu… Monodrama Elinor J. Boult funkcionira i kao proza za čitanje, a njezina zanimljiva ideja, kratkoća teksta te jasna konstrukcija dramske radnje dobitna su kombinacija za privlačenje potencijalnih čitatelja.” (Iz recenzije “Mala forma za veliko pitanje”, travanj 2016.)

executive_web

Komentari su zatvoreni.