Take a fresh look at your lifestyle.

U crkvi sv. Ane sutra tribina ‘Počinje li život začećem?’

Inicijativa “40 dana za život – Križevci” poziva u nedjelju 16. listopada u crkvu sv. Ane na tribinu “Počinje li život začećem?”, koju će predvoditi dr.sc. Mislav Kutleša, viši asistent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Iz inicijative navode da će predavač ponuditi odgovore na goruća bioetička pitanja pobačaja kao što je samo pitanje iz naslova tribine, ali i mnoga druga pitanja, npr. Je li nerođeno dijete tijelo majke ili tijelo za sebe? Treba li i nerođeno dijete imati zakonska prava kao i rođeni ljudi? Trebaju li ginekolozi uopće vršiti pobačaje budući da se to kosi s Hipokratovom zakletvom i Ženevskom zakletvom iz 1948.? Treba li u potpunosti zakonom zabraniti pobačaj? Treba li ostaviti određene slučajeve u kojima se on ipak može izvršiti? Početak tribine je zakazan za 20 sati, nakon večernje mise, a ulazak je slobodan za sve zainteresirane.

2 komentara
  1. Ateistko piše:

    Kako za koga. Očito da za katolike počinje, jer da ne počinje, pala bi osnovna dogma njihove vjere, a to je da bog daje život prilikom začeća. Stoga je u ovakvom kontekstu uvreda zdravom razumu pozivati na polemiku i postavljati ovakva pitanja koja su sasvim retorička – odgovor je a priori dan i ne može biti drugačiji.

    Ono što ovdje postoji samo je licemjerje: s jedne strane se zgraža nad pobačajima, a s druge strane seksualna edukacija u školama koja bi dovela do pada broja neželjenih trudnoća se sabotira i brani.

    https://www.youtube.com/watch?v=fUspLVStPbk

    1. Tomo piše:

      Kako za koga!? Hahaha! Odakle ti informacija da je to ‘osnovna dogma’? Sama formulacija tvoje teze govori da nemaš pojma. Rekli bi istočni Slaveni: fulao si ceo fudbal bre! To što si napisao zove se hereza. Znaš zašto? Zato jer pišeš budalaštine! Dakle, bilo bi ti dobro da dođes i čuješ što katolici zbilja kažu, misle i vjeruju, pa da ne pišeš/misliš gluposti ubuduće.

      Nitko se tu ne zgraža nad pobačajima, nego nad ubojstvima.
      “Seksualna edukacija u školama dovela bi do pada broja neželjenih trudnoća!” Ma jeli? Daj mi to argumentiraj.
      I objasni mi nakon toga što je tu licemjerno? To što katolici govore da je pobačaj ubojstvo i protive se seksualnom odgoju jer je neprimjerenog programa za malu djecu ili to što ti pišeš nebuloze koje iz manjka znanja ne uspijevaš pravilno artikulirati pa onda lažeš, vrijeđaš, osuđuješ i druge krivo uvjeravaš i navodiš?

      Dođi, nije još ni za tebe kasno!

Komentari su zatvoreni.