Take a fresh look at your lifestyle.

29. studenog u Klubu kulture ‘Izložak br. 49’ Teatra Exit

predstava_teatar_exit_klub_kulture_izlozak_br_49Povodom 11 godina djelovanja križevački Klub kulture 29.11. od 20 sati predstavlja monodramu “Izložak br. 49” zagrebačkog Teatra Exit. Predstavu je pripremio i izvodi Damir Poljičak, prema tekstu dvojca Nipple Jesus i Nick Hornby, a umjetnički ravnatelj Teatra Exit je Matko Raguž. Riječ je o duhovitoj i zavodljivoj monodrami koja ruši stereotipe, propituje temeljne društvene vrijednosti, povremeno hodajući na rubu provokacije. Ograničen broj ulaznica može se naći na ulazu u Klub kulture uoči predstave po cijeni 60 kuna.

Briljantno vodi radnju, krajnje realistički, što znači da čuvara ne čini pametnijim nego što taj može biti, ali ga ni ne ismijava. Maksimalno je, dakle, točan u portretiranju, a to postaje i glavnim adutom izvedbe Damira Poljičaka. (Ana Lendvaj, Večernji list)

Damir Poljičak sad i službeno ulazi u krug onih kazališnih samuraja koji su položili taj, kako se često kaže, posljednji veliki ispit u izvođačkoj izobrazbi. ‘Izložak br. 49’ upravo je takva vrsta predstave, monodrama koja angažira i zabavlja, koju se može shvatiti kao rukavicu u lice establišmentu i kao neobaveznu zabavu. (Igor Ružić, T-portal)

Od početka do kraja komada uspio je sugestivnom izvedbom održati komunikaciju s publikom, obraćajući joj se kao partneru u (raz)govoru, te je u potpunosti zadržati u priči – simpatičnom i duhovitom, mudrom, ne i premudrom, začudnom, a svakodnevnom, (raz)govoru o umjetnosti. Odlično pogođeno za kraj kazališnog ljeta i zahvalno za jesenske i zimske turneje po muzejima što se nude svojom praznom prostornošću i prostornom autentičnošću. (Igor Tretinjak, Vijenac)

3 komentara
  1. Darko piše:

    Na mojoj karti, a i na plakatu na ulazu u Klub piše da je predstava 12.11.u 20:00.
    Upravo sam “poljubio” zatvorena vrata, nigdje obavijesti o promjeni termina, sva sreća da ekipa iz obližnjeg kafića ima informacije.
    Neozbiljno!

    1. Klub kulture piše:

      Poštovani Darko,

      primite naše isprike:( Nažalost, naš je propust da obavijest o promjeni termina nismo stavili na ulaz kluba već smo obavijestili javnost samo putem društvenih mreža i online. Sve je bilo predviđeno za predstavu u subotu, ali smo morali prebaciti na novi termin u utorak 29.11. Javite nam se na email info@klubkulture.org ili telefon kluba 048711073, u znak isprike ćemo vas počastiti ulazom na naš program.

      1. Darko piše:

        Isprika prihvaćena, nisam prokomentirao da vas “našpotam”, ali morao sam odmah nakon neuspješnog ulaska (20:11.!). Nadam se da će komentar uroditi plodom s obzirom da ne funkcioniraju svi na drmrežama.

Komentari su zatvoreni.