Take a fresh look at your lifestyle.

Koren: Katanović kandidat Mreže za gradonačelnika. Katanović: Još nije sve tako sigurno.

14372402_1354867244538291_8553632276792201944_o_darko_koren_zupan_hssDvanaest predsjednika općinskih i gradskih organizacija HSS-a Koprivničko-križevačke županije, predvođeni županom Darkom Korenom, kojeg je predsjednik stranke Krešo Beljak nakon jesenskih parlamentarnih izbora suspendirao, pokrenuli su Mrežu nezavisnih lista, s ciljem izlaska i nastupa na skorim proljetnim lokalnim izborima.

– Mreža nezavisnih lista je politička stranka u osnivanju, ali prije svega politička platforma nastala na temeljima HSS-a, okuplja sve nezadovoljne stanjem u HSS-u i Beljakovim vođenjem stranke (u našem slučaju i vođenjem njegovog “namještenika” Mađera), a čine je i svi oni koji su suspendirani i odstranjeni iz stranke. Sjednici se odazvao reprezentativan broj oni koji predstavljaju HSS-ovu infrastrukturu u županiji, navodi se u priopćenju s inicijalne sjednice Mreže koje potpisuje Koren, istaknut i kao njen inicijator.

– Mreža planira imati svoje kandidate za izvršne funkcije u općinama, gradovima i županiji, piše Koren, koji nam je danas potvrdio kako će kao “svoga” kandidata za gradonačelnika Križevaca istaknuti također suspendiranog šefa gradskog HSS-a i aktualnoga dogradonačelnika Tomislava Katanovića, koji je bio među stotinjak HSS-ovaca što su “opstruirali izbornu kampanju”.

katanovic-tomislav-hrt4_petir_koren_hss– Nakon raspuštanja križevačkoga HSS-a cijeli je ogranak de facto prešao nama i mi ćemo predložiti Katanovića kao kandidata za gradonačelnika Križevaca, on je naš prijedlog, poručio je Koren, dodajući da je, ipak, još rano govoriti o Katanovićevu timu i programu. Što će biti s križevačkim HSS-om ili onim što od njega preostane kad se “isprazni” od budućih ili potencijalnih članova Mreže nezavisnih lista, Korena, čini se, i nije puno briga, a još manje tko će biti eventualni HSS-ov igrač za lokalne izbore.

Moguća koalicija s HDZ-om

– Beljak nije uspio naći ni povjerenika iz grada, već ga je uzeo iz Svetog Ivana Žabna, a ako su iz stranke izašli i predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić i predsjednik uprave Komunalnog poduzeća Goran Gregurek i Katanović i ja, onda će teško neki Đuro i Pero okupiti ljude ili pridobiti nekog od 790 dosadašnjih članova HSS-a, misli župan, koji je otkrio da će Mreža nezavisnih lista u Križevcima nuditi i svoju listu za Gradsko vijeće.

– Imat ćemo svoju listu, kojoj bi nositelj bio kandidat za gradonačelnika Katanović, a moguće ćemo stvarati i koaliciju i prvenstveno tražiti onu s HDZ-om, reći će Koren, što i nije nevjerojatno, budući da HSS i HDZ i sad imaju (tanku) vladajuću većinu.

11222451_1008319639198877_4602117776459905771_o_Darko_Koren_Branko_Hrg_vatrogasci_Ivan_Vuk_Dragutin_GuzalicSam Darko Koren opovrgnuo je time i neka šuškanja o svojoj kandidaturi za gradonačelnika, ali je zato u onu za župana siguran.
– Idem tražiti novi mandat, vjerujem da imam podršku korpusa HSS-a, a nadam se i podršku HDZ-a. Moj bi jedan kandidat bio Mrežin, s područja đurđevačke Podravine, a drugi neovisan iz Koprivnice, otkrio je za Križevci.info Darko Koren, župan od 2008. s potvrđenim mandatom na izborima 2009. i 2013.

Njegovu kandidaturu, reče nam, podržava i Branko Hrg, bivši predsjednik HSS-a i odnedavno član HDS, gradonačelnik Križevaca od 2001.
– Barem mislim da me podržava, zaključio je Koren.

15826187_2194082777482798_5203358573543401664_n_tomislav_katanovic_kzhrAko ide, ide nezavisno

I dok Koren navija za Katanovića kao Hrgova nasljednika (posljednjih nekoliko godina Katanović sve češće i obavlja i brojne protokolarne gradonačelničke uloge, kao Hrgov izaslanik, gost na radiju…), ovaj 37-godišnji zamjenik gradonačelnika Križevaca od 2013., čini se, još puše na hladno. A ima i svoje planove.

– U ovom času su točne samo tri činjenice: još nije sigurno da ću se ja kandidirati, ma koliko god tko sumnjao u to; ako hoću, sigurno je da neću biti ispred niti jedne stranke (ni HDS ni Mreža), te bih prihvatio podršku nekih stranaka, ali nakon iskustava u svojoj prvoj i jedinoj stranci (HSS), isključivo kao nezavisni kandidat – poručio nam je Tomislav Katanović.

Mreza_nezavisnih_lista_KcKzZ_zupanijaO političkom skupu slao s adrese župana

Na sjednici buduće Mreže nezavisnih lista u Koprivnici se govorilo, kako je istaknuto, o stanju u HSS-u i glavnoj izbornoj skupštini stranke 14. siječnja, te organiziranju lista u općinama i gradovima s pripremama za izlazak na izbore. Mreža uz postojeću infrastrukturu poziva i računa i na puno širu podršku svih koji se dosad nisu bavili politikom, a koji žele dati svoj doprinos razvoju svojih sredina.

(Ne)zgodno je još i to da je Koren obavijest o inicijalnom sastanku Mreže nezavisnih lista odaslao sa službene adrese elektroničke pošte Župana Koprivničko-križevačke županije. Odnosno, adresa dužnosnika koji ima zastupati sve građane poslužila mu je za informiranje o političkom skupu jednog dijela građana.

– Istina je da sam ovu obavijest poslao sa svoje službene mail adrese, jer je to bio jedini način da ju pošaljem, obzirom da još nemam(o) registriranu stranku, pa tako ni registriranu mail adresu. Nadam se da mi nećete to zamjeriti i da će naša komunikacija i nadalje biti na visokoj razini, poručio je Koren.(kž.info)

3 komentara
  1. Redakcija portala piše:

    Mreža nezavisnih lista održat će sutra, u četvrtak 19. siječnja u 10 sati, u hotelu Podravina u Koprivnici, tiskovnu konferenciju na kojoj će predstaviti svoju političku platformu za predstojeće lokalne izbore, te svoj program i kadrovska rješenja. Uzgred, ovaj poziv je Darko Koren, uime inicijalnog odbora Mreže, novinskim redakcijama u Koprivničko-križevačkoj županiji poslao s adrese elektroničke pošte registrirane na gmailu, za razliku od prošlotjednog, poslanog s njegove službene adrese kao koprivničko-križevačkog župana. Portal Križevci.info tada mu je skrenuo pozornost na ovaj propust koji je, vidimo, ispravljen.

  2. manus scriptum piše:

    Nemoguće!! Za svrhu i korist svoje karijere koristi se resursima Županije?! Kad je već tako, primam oklade od svakoga tko ne vjeruje da će buduću kampanju voditi u radnom vremenu župana, u službenom vozilu župana, s putnim troškovima župana, a ako kojim čudom bude izabran da će nam uredno naplatiti novih par milijuna kuna svojih neprocjenjivih usluga.

    1. T. Horvat piše:

      Čemu toliko žuči, što je to loše napravio župan, gosp. Koren?

Komentari su zatvoreni.