Take a fresh look at your lifestyle.

Finalisti ‘Junior Freshhh Croatia’: ‘Za finale smo redovito vježbali javno prezentiranje’

Dva tročlana tima križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga sudjelovala su u velikom finalu trećeg po redu natjecanja Junior Freshhh Croatia, održanom krajem siječnja u Zagrebu. Tim “Capa-capa” u sastavu Marin Meštrović, Tara Pavlinušić Dominković i Vlaho-Josip Štironja osvojio je treće mjesto, a tim “Tihanini anđeli”, u sastavu Tea Knapić, Luka Meštrović i Mateo Kovačić, bili su peti. Uputili smo im nekoliko pitanja, na koja su nam odgovorili zajednički.

Kako ste se pripremali za ovo natjecanje i jeste li imali mentore?

Za Junior Freshhh natjecanje odlučili smo se prijaviti zbog zabave, pa smo se pomiješali po razredima da bismo se svi bolje upoznali, a i pokrili veće područje gradiva. I isplatilo se.

S obzirom da idete u različite razrede, kako ste formirali timove?

Za natjecanje se nismo pripremali, sama nastava i dodatne su nas pripremile na sve, a za finale smo redovito vježbali javno prezentiranje jer svi imamo veliki strah od govora u javnosti.

Kako je bilo koncipirano finale, koji su sve bili tipovi zadataka?

Finale je podrazumijevalo prezentaciju o nama i našoj viziji budućnosti naftne industrije, tj. INA-e, kviz o INA-i, a u zadnjem dijelu su pomiješali timove i dali su nam da rješavamo zadatke istog tipa kakvi su bili na virtualnom dijelu.

Kakav je bio nagradni fond, što ste sve dobili za osvojena mjesta?

Kao nagrade smo dobili slušalice za mobitel, opremu za online učenje, odnosno slušalice s mikrofonom i kameru, blokić, penkalo, stick i bon za volontersku praksu.

Što kažu školski kolege i prijatelji na vaše postignute rezultate?

Prijateljima je drago zbog nas, a kolega Luka kaže da mu je jako drago da se druži s nama.

Planirate li se prijaviti i iduće godine ili preporučiti kolegama?

Za iduću godinu ne znamo hoćemo li se mi prijaviti, ali ćemo sigurno preporučiti ostalim kolegama.

Maturanti među njima se pripremaju za državnu maturu i upis željenog studija – Vlaho-Josip se dvoumi između elektrostrojarstva na FER-u i matematike na PMF-u, a Tea želi raditi u području biokemije i medicine. Marin, iako učenik 2. razreda kao i Luka i Tara, već je donio definitivnu odluku o upisu FER-a. Mateo, kao najmlađi među njima, još ima vremena odlučiti o budućem zanimanju.

Komentari su zatvoreni.