Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1150

S Antom Radonićem u direktnom prijenosu radijske emisije Andromeda Hrvatskog radija iz Daruvara s festivala 10 dana astronomije 4. travnja 2017. (foto: Astronomsko društvo Kumova slama Daruvar)

Na početku emisije slušamo završetak razgovora nakon predavanja dona Ivana Grubišića 13. ožujka 2014. na tribini 10. Culture Shocka o povijesti odnosa crkve i države sve do današnjih dana i do “vatikanskih ugovora”. Ova snimka još nikada nije objavljena a sada je slušamo u sjećanje na dona Ivana Grubišića koji je preminuo 19. ožujka u Splitu u 81. godini života.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su Inovacijom do pobjede: model od A do F, Fernanda Triasa de Besa i Philipa Kotlera, Kiralyeve toplice Jeana Matterna i Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka

U Vijestima Krugova saznajemo što Damien Hirst izlaže na venecijanskom bijenalu, što radi grafički dizajner Juri Armanda te tko je dobitnik nagrade Europa Nostra za 2017. godinu. Govorimo što se dogodilo u posljednjih tjedan dana na 13. Culture shocku i što će se još dogoditi do naše sljedeće emisije.

Na današnji datum rođen je Ferdinand Budicki, Napoleon je abdicirao i prognan na otok Elbu, osnovan je Jordan, predstavljen je prvi model računala Apple I i počelo je prikazivanje Chaplinova legendarnog filma Skitnica, umrli su Branko Bauer, Donato Bramante i Jacques Prévert…

U Svemirskom kutku spominjemo neke prošle događaje iz astronautike na datum ove emisije, saznajemo da je preminuo kozmonaut Georgij Grečko, govorimo o smjeni posade na Međunarodnoj svemirskoj stanici, o završetku festivala 10 dana astronomije u Daruvaru, najavljujemo tribinu o astrofotografiji na festivalu Culture Shock u Križevcima, a redovite su informacije o trenutnim položajima i gibanju prirodnih i umjetnih objekata u Sunčevom sistemu.

Zanimljivosti dolaze s područja geografije, a emisija završava izrekom književnika Kurta Vonneguta koji je umro na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Leonarda Cohena, Branimira Štulića, Mije Dimšić, Leeja Marvina, Johanna Sebastiana Bacha…

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1150 emitira se u utorak, 11. travnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz (Radio Križevci), a iznimno ovoga puta reprize neće biti u subotu, 15. travnja, zbog drugačije programske sheme uoči Uskrsa. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Komentari su zatvoreni.