Take a fresh look at your lifestyle.

Kreće rekonstrukcija zgrade OŠ Sveti Petar Orehovec

U srijedu, 14. lipnja u prostorima Županijske uprave potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec između Koprivničko-križevačke županije i tvrtke Radnik d.d. iz Križevaca. Vrijednost radova iznosi 3.923.621,70 kuna, a ujedno je potpisan i ugovor o obavljanju poslova stručnog i obračunskog nadzora s tvrtkom ACTA ARH d.o.o., odnosno direktoricom Mirnom Jukić, čija je vrijednost 40 tisuća kuna.

Planira se rušiti dio zgrade za koji je rađena projektna dokumentacija te izgraditi novi dio s dvije učionice, sanitarnim čvorovima, novom kotlovnicom, kao i toplinskom izolacijom tog dijela zgrade, a rok za završetak ugovorenih radova je 3 mjeseca od dana sklapanja ugovora. Matičnu školu polazi 240 učenika u 14 razrednih odjela, dok OŠ Sveti Petar Orehovec, zajedno s područnim školama, polazi ukupno 347 učenika u 24 razredna odjela.

Vrijedi podsjetiti da je Županija na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za rekonstrukciju škole dobila 850.000 kn po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Prije toga, u izradu projektne dokumentacije uloženo je 110.000 kuna, a u terenske i istražne radove te izradu geotehničkog elaborata uloženo je 24.312,50 kuna. Potpisivanju ugovora s članovima uprave tvrtke Radnik Marijom Biljanom i Marijanom Blažokom prisustvovali su i ravnatelj škole Stjepan Lučki te načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Komentari su zatvoreni.