Take a fresh look at your lifestyle.

Mateja Pisačić, Gabrijela Hrg i Kristina Rakić dobitnice Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu

Tri Križevčanke, studentice Mateja Pisačić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Gabrijela Hrg s Građevinskog fakulteta i Kristina Rakić s Veterinarskog fakulteta dobitnice su Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2016./2017. čija je svečana dodjela održana u četvrtak 6. srpnja 2017. u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tom priikom organizirana je i izložba postera nagrađenih radova dobitnika Rektorove nagrade.

Mateja Pisačić, inače bivša učenica prirodoslovno-matematičkog smjera križevačke gimnazije, dobitnica je nagrade za individualni znanstveni rad na temu “Kinetika dimerizacije 2-nitrozopiridina i njegovih derivata u čvrstom stanju”.

Gabrijela Hrg, inače bivša učenica općeg smjera križevačke gimnazije, dobitnica je nagrade za timski znanstveni rad, s još dvije autorice, Anamarijom Alagušić i Marijom Lokin, na temu “Karakterizacija ponašanja čvora čelične geodetske kupole”.

Kristina Rakić, inače bivša učenica smjera veterinarski tehničar Srednje gospodarske škole, dobitnica je nagrade za individualni znanstveni rad na temu “Učinak egzogenog melatonina na morfometrijske osobitosti spermija jarčeva izvan rasplodne sezone”.

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo ukupno 184 rada u pet kategorija: 123 rada u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), 28 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), 4 u d) kategoriji za “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), 7 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i 22 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

1 komentar
  1. kaja piše:

    Iskrene čestitke našim studenticama!
    Baš mi je drago da zadnje vrijeme čitam o uspješnim ženama.
    Naš Grad može biti ponosan na sve više mladih uspješnih ljudi.

Komentari su zatvoreni.