Take a fresh look at your lifestyle.

Noah Gundersen koncertom u londonskom klubu ‘The Borderline’ najavio novi album

U sklopu rujanske mini-turneje Velikom Britanijom s izletima u Berlin i Amsterdam, američki rock-kantautor Noah Gundersen nastupio je 11. rujna 2017. u londonskom klubu “The Borderline”. Atraktivno ime nadolazeće dvadesetosmogodišnje zvijezde iz Seattlea privuklo je dvjestotinjak ljudi na sunčano-kišni ponedjeljak koji su ugodno popunili kultno koncertno okupljalište u kojem su svoje prve europske koncerte svojedobno održali R.E.M. i Pearl Jam, a nastupali ZZ Top, Counting Crows, PJ Harvey, Sheryl Crow, Jeff Buckley, Muse, Mumford & Sons, Ryan Adams, Amy Winehouse i mnogi drugi.

Pojavivši se na sceni koju minutu iza zakazanih 20:30 sati, Gundersen je intimni elektro-akustični session otvorio pjesmama s nadolazećeg albuma “White Noise”. Nizale su se The Sound, za koju je nedavno snimljen i video-spot, Heavy Metals i Bad Desire, sve redom objavljene singlice, a publika je odlično prihvatila autorovu namjeru da s njima podijeli i Number One Hit of the Summer (Fade Out), Dry Year, Fear & Loathing i druge stvari s novog albuma koji je izveo praktički u cijelosti. Posebno je upečatljiva bila Send the Rain (to Everyone) na kojoj je Gundersen pokazao snažan i emotivan vokal kojim pridobiva toliku naklonost slušatelja.

U opuštenoj atmosferi i uz odličnu interakciju s publikom koja je pokazala da poznaje autorov opus iz karijere duge preko desetljeća, Gundersen je izveo i nekoliko starijih pjesama, poput Boathouse i Caroline, te možda njegovu najpoznatiju – Family, koja je uvrštena na soundtrackove popularnih TV serija The Vampire Diaries i Sons of Anarchy. Našlo se tu mjesta i za naslovnu s prvijenca “Ledges” te nekoliko pjesama s drugog albuma “Carry the Ghost”, poput Halo (Disappear/Reappear) i Empty from the Start. Kišna noć u Sohou vrvila je emocijama, a jednoipolsatni nastup Gundersen je završio s Cigarettes, koju je unisono s njime otpjevala i publika.

Službeni datum izlaska novog, njegovog trećeg dugosvirajućeg nosača zvuka zakazan je za 22. rujna, a početkom listopada Gundersen s bendom kreće na sjevernoameričku turneju tijekom koje će u četrdesetak dana obići preko dvadeset država SAD-a, dok će u Kanadi imati koncerte u Torontu, Montrealu i Vancouveru. Ako je suditi po cijeni ulaznica za londonski koncert od 15 funti te informacijama sa službenog web sjedišta, uživanje u Gundersenovoj muzici lako je dostupno svima, a iskusna sviračka postava, prema izvođačevim riječima, garantira potpuni, doduše nešto glasniji nego do sada, doživljaj istinske, nemirne lirike o istraživanju dubina ljudskih emocija i suvremenog života.

Noah Gundersen, rođen 31. 5. 1989. godine, američki je indie folk pjevač i kantautor iz Seattlea, Washington, odrastao u brojnoj glazbenoj, protestantskoj obitelji. Iako je nastupao još sa srednjoškolskim bendom “Beneath Oceans”, karijeru je započeo zapaženim EP-om “Brand New World” 2008. godine, nakon čega sa sestrom Abby, violinisticom i klaviristicom, osniva “The Courage”. U nastavku solo karijere izdaje EP-eve “Saints & Liars” (2009.) i “Family” (2011.) te prvi album “Ledges” (2014.). Koncertno znatno aktivan, 2014. izdaje i EP “Twenty-Something”, a već iduće godine svoj drugi solo album “Carry the Ghost”. Uz producentski rad i suradnju s raznim glazbenicima, od 2015. član je i sastava “Young in the City” (članovi nekadašnjeg “Beneath Oceans”), koji autorski stvara na tragu rocka osamdesetih godina prošlog stoljeća, te izdaju dva EP-a – “Young in the City” (2015.) i “//” (2016.).(SoundGuardian.com)

“It’s rare to see a young artist arrive so fully formed in his or her musical direction, but just in his mid-20s…Noah Gundersen is one old soul.” (RollingStone.com, 2014.)

“A wizened folk soul in a young indie rocker’s body.” (NPR.org, 2017.)

Komentari su zatvoreni.