Take a fresh look at your lifestyle.

Za vikend pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača

Kako tijekom vikenda predstoji blagdan Sv. Martina, najpoznatiji po narodnom običaju „kršenja mošta“, uslijed čega će doći do povećane konzumacija alkoholnih pića, prvenstveno vina, iz Policijske uprave koprivničko-križevačke ponovno podsjećaju sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti vozača, te istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.

Obzirom na gore rečeno, mole sve sudionike u prometu, a posebno vozače, da u vrijeme proslave “Martinja”, a i tijekom ostatka godine, ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da koriste usluge taksi-službe ili javnog prijevoza odnosno da upravljanje vozilima prepuste osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića, a posjeduju valjane vozačke dozvole.

Mladim vozačima, ali i svima koji će u društvu prijatelja proslaviti „Martinje“, savjetuju korištenje instituta „dogovornog vozača“ odnosno da se jedna osoba u društvu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu odredi za vozača. „Dogovorni vozač“ neće konzumirati alkoholna pića i upravljati će vozilima. Vozače koji su konzumirali alkoholna pića mole da u objektima u kojim su prisustvovali proslavama „Martinja“, kao što su hoteli i klijeti u vinogradima, ukoliko ta mogućnost postoji, i prenoće.

U razdoblju od 10. (petak) do 13. studenoga (ponedjeljak) na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provoditi će se pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača. Prilikom provođenja pojačanog nadzora prometa posebna pozornost biti će, osim nadzoru alkoholiziranosti vozača, posvećena i mladim vozačima i počiniteljima prometnih prekršaja u povratu. Tijekom provođenja pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača, policijski službenici sankcionirat će i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa.

Komentari su zatvoreni.