Take a fresh look at your lifestyle.

Predstavljen projekt energetske obnove zgrade OŠ ‘Vladimir Nazor’

IMG 7171

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ održala je ovaj tjedan početnu konferenciju projekta „Energetska obnova zgrade OŠ „Vladimir Nazor“ “. Projekt su zajednički pripremili osnovna škola, gradski Energetski ured i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna vrijednost projekta je 10.020.152,33 kuna, bespovratna sredstva iznose 5.107.997,97 kuna, a preostali dio će sufinancirati Grad Križevci objasnio je ravnatelj škole Igor Brkić dodavši kako će djeca imati daleko bolje uvjete za rad, uštedit će se energija, a zgrada će prijeći iz energetskog razreda D u energetski razred B.

Konferenciji je kao osnivač škole prisustvovao i gradonačelnik Mario Rajn koji je naglasio: „Mi smo osnivač škole. Ulaganje u školstvu je ulaganje u našu djecu. Ako pričamo o želji i potrebi za promjenom negativnih demografskih trendova onda moramo ulagati upravo u standard naše djece i u standard u okviru kojeg se školuju.“

Ispred PORA-e je nekoliko riječi uputila voditeljica Odjela za razvojne projekte Senada Ranilović istaknuvši kako je jedna od zadaća PORA-e upravo stručna i savjetodavna pomoć u pripremi i provedbi projekata koji su financirani EU sredstvima.

IMG 7170
Uslijedila je prezentacija profesora Tomislava Bogdanovića o povijesti zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“ nakon čega je viša savjetnica za energetsku učinkovitost Ljiljana Stojsavljević-Križan predstavila tehničke detalje projekta.

Naime, ukupna površina obuhvaćena ovim projektom je 5,400 bruto kvadrata, provodit će se građevinske, strojarske i elektrotehničke mjere što uključuje postavljanje toplinske izolacije, promjena prozora, postavljanje LED rasvjete i solarnih panela za grijanje tople vode, objasnila je Ljiljana Stojsavljević-Križan.

Ujedno je dodala kako će se ostvariti uštede od 58% u toplinskoj energiji i uštede od 28% u smanjenju emisije ugljikovodičnog dioksida. Ovoj konferenciji je ispred Grada Križevaca prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

IMG 7172

Komentari su zatvoreni.