Take a fresh look at your lifestyle.

Saša Vukelja: ‘Da bih došla na posao, dižem se u pola pet. Ali sa smiješkom’

Često nas doživljavaju kao babaroge koje naplaćuju kazne, ali to uopće nije tako, kaže mlada Križevčanka koja je najbolja potvrda te tvrdnje.

Žene joj stisnu ruku i pohvale je, dok muškarcima plaćanje dnevnih parkirališnih karti nikad nije padalo lakše. Simpatičnoj i nasmiješenoj Saši Vukelji, jedinoj kontrolorki Zagrebparkinga, prilaze gotovo svi koji automobile ostave u njezinu sektoru, a njoj, kaže, najdraži dio posla i jest kad nekome može pomoći.

Ma uzela sam najmanji broj

– Često nas ljudi doživljavaju kao babaroge koje naplaćuju kazne, ali to uopće nije tako. Svoj posao obožavam i nadam se da ću ga raditi što dulje – govori 29-godišnja kontrolorka, koja svakodnevno u zadani sektor koji nadzire putuje iz Križevaca. Diže se u pola pet, sat vremena poslije već je na vlaku, a u sedam starta sa svojom smjenom.

– Treba mi otprilike koliko kolegama treba iz Zaprešića. Nije mi to nikakav problem, iako sam spavalica. Ionako se razbudim tek na parkiralištu, kad posao počne – kaže jedina žena od 144 kontrolora, kojoj su u firmi osigurali i posebno mjesto za presvlačenje u uniformu. Hlače, majica i jakna, doduše, muške su, ali simpatičnoj Saši ni to ne smeta.

– Ma uzela sam najmanji broj i dobro je – govori sa smiješkom kontrolorka koja je studirala pravo, a nakon toga neko vrijeme radila u ugostiteljstvu, pa u Gradu Križevcima provela godinu dana na stručnom osposobljavanju u uredu za odnose s javnošću. Posao u Zagrebparkingu “upao” joj je posve slučajno.

– Preko agencije, zapravo. Imaju moje podatke i nazvali su me bih li probala raditi kao kontrolor – kaže Saša, pa dodaje kako joj na početku nije bilo svejedno. Rad vani, s ljudima, u nepoznatom gradu. Ali s vremenom, kaže, ne samo da se snašla nego je shvatila da u svom poslu uživa.

– Čitavo je vrijeme dinamično. Morate hodati, u interakciji ste s ljudima, još ako je vani sunčano, nema bolje – govori kontrolorka čijoj je obitelji isprva bilo čudno što se odlučila upravo na ovo zanimanje. Sad su, kaže, sretni jer je ona sretna.

– Brinulo ih je kako ću ja to, pa hoću li imati nekih neugodnih iskustava, zašto baš rad praktički na cesti, ali kad su vidjeli da se prvi put ujutro, i to jako rano, ustajem sa smiješkom na licu, prestali su s ispitivanjima – prepričava vesela kontrolorka, koja radi od listopada prošle godine, ali parkiranje isprva je kontrolirala u društvu starijeg kolege mentora.

Shvate da nisam ja kriva

Proces je to obuke, objašnjava, pa usput ističe i kako su “svi dečki u firmi” super.

– Pomažu jedni drugima, razvoze se kome kamo treba, a kad mi nešto zapne, bez problema mogu pitati kolegu iz susjednog sektora – kaže Saša Vukelja, pa dodaje kako su u svim dijelovima grada Zagrepčani jednako nervozni. Odnosno, pita li se nju, nisu.

– Sve ja to razumijem. Naravno da ti nije drago kad moraš platiti dnevnu parkirališnu kartu, ali ja im objasnim što je naš posao i ubrzo shvate da im nisam ništa kriva – kaže Saša, koju nerijetko Zagrepčani zamole i da im provjeri do kad im traju stanarske ili povlaštene karte.(PD)

1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš je lijepo pročitati ovako optimističnu priču, koj “pršti” dobrim energijom.
    Lijepo je i čuti, da mladi mogu voliti i onaj posao koji na prvu i ne izgleda baš primamljivo.
    Ovo je jedan dobar primjer, kako je svaki posao dobar, ako ga tako odlučimo doživjeti.
    Nekako mi se čini da smo svi skloni kukanju, i kad se neto izdvoji iz te uobičajene navike: svi smo iznenađeni.
    Saši želim da je taj optimazam ne napusti, (i unatoč što mora rano ustajat), ali mislim, da će se ona u svakom poslu izvrsno snaći.
    Svako dobro i SRETNO!

Komentari su zatvoreni.