Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1199

 

Završetak predavanja prof.dr.sc. Ivice Puljaka 15. ožujka u Klubu kulture, odgovor na pitanje Kamo idemo? (foto Martin Vujić)

 

U Klubu kulture u Križevcima u okviru 14. Culture Shock Festivala 15. ožujka prof.dr.sc. Ivica Puljak, poznati popularizator znanosti održao je predavanje i tribinu pod naslovom Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo? Na redu je odgovor na treće, posljednje pitanje, Kamo idemo? Traje dvadeset minuta.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Tko vjeruje u rode još Nade Mihoković Kumrić, knjiga za mlade je Marama s bubamarama Sonje Smolec, na odjelu beletristike Noć pribadača Santiaga Roncagliola, te na stručno-znanstvenom odjelu Novi sultan: Erdogan i kriza suvremene Turske Sonera Çagaptaya. Najavit ćemo i događaje u knjižnici u sljedećih tjedan dana.

U Vijestima Krugova govorimo o otvorenju prvog muzeja selfieja, o operi za bebe u Metropolitan operi u New Yorku, o edukacijskom centru Svijet gljiva u zagrebačkom Muzeju gljiva, o tradiciji bokeljskih Hrvata koja je kandidirana za popis svjetske nematerijalne baštine, o programima na 14. Culture Shock Festivalu do sljedećega ponedjeljka.

Na današnji datum rođeni su Menci Klement Crnčić, Marlon Brando, Alec Baldwin, Eddie Murphy; George Washington je položio zakletvu, proradio je Pony Express, ubijen je Jesse James, Staljin je naslijedio Lenjina, počeo se provoditi Marshallov plan, nekoliko je značajnih događaja na području informatike i telekomunikacija, Bobby Fischer je predao naslov svjetskog prvaka u šahu Anatoliju Karpovu, TGV vlak postavio je novi svjetski brzinski rekord. Umrli su Bartolomé Esteban Murillo, Sarah Vaughan, Graham Greene…

U Svemirskom kutku riječ je o novostima u astronomiji i astronautici (izdvajamo pad kineske letjelice iz orbite u ocean), te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima pitamo treba li kokošja jaja prije konzumacije čuvati u hladnjaku, a završavamo s nekoliko misli o istini i laži.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Alessandra Stradelle, Johannesa Brahmsa, Doris Day, Tonyja Orlanda, Đorđa Balaševića te grupa Ogenj i Churchill.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1199 emitira se u utorak, 3. travnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 7. travnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Komentari su zatvoreni.