Take a fresh look at your lifestyle.

Na području Križevaca nova autobusna stajališta

Križevačka naselja Gračina, Đurđic, Špiranec, Veliki Raven i Ravenski Novaki dobila su autobusna stajališta.

Pored ovih naselja, u nadolazećem razdoblju autobusna stajališta postavit će se i u naselju Bojnikovec, a ukupna vrijednost svih postavljenih autobusnih stajališta je oko 70.000,00 kuna.

Autobusna stajališta danas je obišao zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i tom prilikom naglasio kako na području Križevaca ima 59 naselja i kako je još velik broj onih gdje nema autobusnih stajališta: „Naš cilj je napraviti autobusno stajalište u svakom naselju i radit ćemo na tome da se svake godine postave autobusna stajališta na nekoliko lokacija. Stara Ves, Večeslavec, Brckovčina, Kloštar Vojakovački, samo su neka od njih.“

Postavljanje autobusnih stajališta kompliciranije je tamo gdje je riječ o državnim cestama: „Gornje Vine, Donji Cubinec i Bukovje su naselja s državnom cestom i tu je Grad već podnio zahtjev za postavljanjem autobusnog stajališta. Prošli tjedan predstavnici Hrvatskih cesta obišli su sa mnom sve kritične situacije i dogovoreno je da će se izraditi projekt te riješiti imovinsko-pravni odnosi kako bi i ta naselja dobila svoja stajališta koja moraju biti 75 metara dužine i pet metara širine. Ovo nažalost, ne može biti preko noći,“ objasnio je zamjenik Martinčević.

Komentari su zatvoreni.