Take a fresh look at your lifestyle.

Stotinjak web trgovina na njihovoj je platformi, planiraju širenje i na inozemna tržišta

Ako ste ikad obavljali online kupovinu informatičke opreme ili bijele tehnike u Hrvatskoj, šansa je da ste pri tome koristili proizvod informatičke tvrtkeMathema iz Križevaca. Riječ je informacijskom sustavu za B2B (business-to-business) i B2C (business-to-consumer) elektroničku trgovinu, koji je u cijelosti razvio mali tim Gorana i Marijane Pavković. Na tržištu su prisutni preko dvanaest godina, a do sada je na njihovom rješenju otvoreno stotinjak web trgovina.

– Naše web trgovine pokrivaju i maloprodajno i veleprodajno poslovanje, imaju mogućnost povezivanja na razne ERP sustave, dostavu, dobavljače, praćenje analitike i zaista veliki broj ostalih funkcionalnosti. Važno je naglasiti da konstantno pratimo kretanja e-commerce tržišta na globalnom nivou i time sustavno unapređujemo našu platformu, ističe direktor tvrtke Goran Pavković.

Mnogi od njihovih klijenata koriste njihovo VSC Pro+ rješenje za web trgovinu preko desetljeća i sadrže više desetaka tisuća artikala. Najznačajnije su: Instar-informatika, Ronis, PC shop, Tvoj-toner, Kralj, Makromikro grupa, Bijela tehnika, Futura IT, itd. Također ističu suradnju s križevačkim tvrtkama Grafocentar-kz.hr, Autoprikolice.hr i Ruber.hr.

U svrhu lakšeg poslovanja, ali i širenja na inozemna tržišta, kažu, početkom ove godine sjedište tvrtke su preselili s vukovarske na križevačku adresu, a iz marketinških razloga su promijenili i naziv. Ističu da su, kao i mnogi poduzetnici u Hrvatskoj, nezadovoljni nepovoljnom poduzetničkom atmosferom i nametima. U tvrtci ih je trenutno četvero, a ured im je smješten u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

– Četvero nas je zaposlenih: dva programera, web developer i specijalist za Internet marketing. Sljedeće godine namjeravamo daljnja zapošljavanja, a profil zaposlenika ćemo znati točnije početkom godine, objašnjava nam Marijana Pavković, zadužena za marketing, koja već tri godine na tematiku elektroničke trgovine piše i vlastiti blog. Ne smatraju se startupom, ali prate natječaje fondova EU namijenjene malim i srednjim poduzetnicima.

Osim rješenja za e-trgovinu, na tržištu im je i ProLab – sustav za upravljanje radom laboratorija, na jeziku struke poznatiji kao LIMS (Laboratory Information Management System). Implementacijom tog sustava uspostavlja se potpuni nadzor nad procesima unutar laboratorija te se s lakoćom može aplicirati u svim situacijama koje zahtijevaju laboratorijska pretraživanja. ProLab koristi Veterinarski Institut RH i sve njegove podružnice – veterinarski zavodi, kao i veterinarski zavodi u Banja Luci i Mostaru te Superlab iz Beograda.

– Naš LIMS je kompleksan sustav koji služi kompletnim laboratorijskim procesima: od prikupljanja uzoraka za analizu, praćenje uzoraka odgovarajućim radnim nalozima do pružanja kompletnih izvješća. U njemu je uspješno razvijena razmjena podataka s europskom agencijom EFSA (European Food Safety Authority), kojom je omogućen izvoz podataka iz nacionalnog laboratorija prema središnjoj europskoj agenciji, ističu Pavkovići.

Marijana i Goran su poslovni suradnici, ali i bračni par. Za kraj smo ih upitali kako usklađuju privatno i poslovno te što bi preporučili mladima po pitanju edukacije, poduzetništva i realizacije vlastitih ideja, na što su odmah rekli da je za ostvarenje ideje potrebna čvrsta volja s konkretnom vizijom i dovoljno entuzijazma.

– Brak ima definitivno duži staž – 21 godinu! Dobro se snalazimo kod usklađivanja svakodnevnih poslovnih i privatnih obaveza no radno vrijeme je vrlo često klizno i mnogo toga se odrađuje i u popodnevnim satima od kuće putem laptopa, zaključuje Marijana Pavković.

Komentari su zatvoreni.