Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1239

Na festivalu 10 dana astronomije u Daruvaru bilo je riječi i o prvoj fotografiji crne rupe. U prilogu o njoj govori prof. Ivica Puljak (foto R.Matić)

 

Slušamo drugih dvadesetak minuta predavanja održanog na 15. Culture Shock Festivalu 21. ožujka u Gradskoj knjižnici u Križevcima, pod imenom Razotkrivanje prapovijesnih tajni: interdisciplinarni pristup u bioarheologiji koje su održali dr. sc. Mario Novak i prof. dr. sc. Ivor Janković.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Društvo čarobnih jednoroga: službeni priručnik Selwyna E. Phippsa, knjiga za mlade je Dupinov let Vladimira Bakarića, na odjelu beletristike Čovjek koji je lovio vlastitu sjenu David Lagercrantza, a na stručno-znanstvenom odjelu Gradska poljoprivreda Ivice Kisića. Najavljujemo i neke događaje u knjižnici u sljedećih tjedan dana.

U Vijestima Krugova saznajemo što priređuje križevačka gimnazija baš za vrijeme ove emisije, govorimo o jednoj Munchovoj slici koju je prerezao sam autor, o ovogodišnjoj izložbi HT nagrada za suvremenu umjetnost, o natječaju Društva hrvatskih Književnika, o 12. Subversive Film Festivalu, o zrakoplovu s najvećim rasponom krila na svijetu, te objavljujemo ovotjedni, završni program 15. Culture Shocka u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Benedikt XVI, Juraj Dobrila, Boris Dvornik, Wilbur Wright i Peter Ustinov, potopljen je njemački brod Goya i prva žena prelijeće Engleski Kanal, otkriven je psihodelični utjecaj LSD-a, umrli su Miroslav Kraljević, Daniel Defoe, Francisco Goya, Sidney Chaplin i Greta Garbo.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja. Ističemo festival 10 dana astronomije koji je upravo završio u Daruvaru, a posebno prvu fotografiju crne rupe o kojoj je bilo riječi na festivalu. Informiramo i o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivost nije vesela, jer govori o još jednom mogućem izumiranju, a na kraju citiramo Anatolea Francea rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Henryja Mancinija, Charlieja Chaplina, Dusty Springfield, Little Jimmyja Osmonda, grupa The Rolling Stones i Pink Floyd, te izvođenje Andyja Williamsa.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1239 na programu je u utorak, 16. travnja od 17 do 18:30 sati na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Komentari su zatvoreni.