Take a fresh look at your lifestyle.

Grad Križevci za rekonstrukciju atletske staze od Središnjeg državnog ureda za šport dobiva 630 tisuća kuna

Na temelju Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini, Središnji državni ured za šport donio je i danas objavio odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 22 športske građevine u ukupnom iznosu od 8.749.632,70 kuna. Među 22 korisnika kojima je odobrena potpora je i Grad Križevci, kojem je odobreno sufinanciranje rekonstrukcije atletske staze u iznosu 630 tisuća kuna.

Kako saznajemo iz gradske uprave, riječ je o prvoj fazi projekta vrijednosti oko 1.4 milijuna kuna, koja obuhvaća obnovu atletske staze na Gradskom stadionu u Križevcima, što podrazumijeva odvodnju i kanalice, ispravljanje lukova jer trenutno staza nije po propisima te frezanje asfalta i nanošenje novog sloja.

Grad Križevci je javljanjem na ovaj poziv tražio 700 tisuća kuna, a obvezao se iz gradskog proračuna izdvojiti još 400 tisuća kuna, dok se od Koprivničko-križevačke županije odnosno županijske Zajednice sportova očekuje 200 tisuća kuna, a od Zajednice športskih udruga Križevci još 100 tisuća kuna.

Druga faza projekta rekonstrukcije atletske staze podrazumijeva nabavku tartan staze, što je gradska uprava pripremila za prijavu na natječaj prekograničke suradnje Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., čiji je rok za prijavu 3. svibnja. Ukupna vrijednost čitave investicije je 2.3 milijuna kuna.

Iako je jedan regionalni portal jučer bombastično objavio da značajnu ulogu u dobivanju navedenih 630 tisuća kuna imaju Sportske igre mladih, saznajemo da ta udruga za sport, rekreaciju i edukaciju, registrirana u Splitu, u proračunu za 2019. godinu ima predviđeno tek 12 tisuća kuna za obnovu i sanaciju atletske staze u Križevcima. Činjenica radi, zahtjev za potporom prema Središnjem državnom uredu za šport uputio je Grad Križevci, odnosno gradski Upravni odjel za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.

Na ovaj javni poziv Središnjeg državnog ureda za šport bilo je prijavljeno 239 projekata s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od 108.876.240,05 kuna, a sredstva će biti dodijeljena 22 najbolje ocijenjenim projektima. Sufinancirat će se projekti iz različitih dijelova Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 8.749.632,70 kuna, među kojima npr. ugradnja umjetne stijene za penjanje u športskim dvoranama u Donjoj Stubici i Omišu, izgradnja nogometnog igrališta s umjetnom travom u Dugom Selu i Varaždinu, izgradnja malonogometnog terena s umjetnom travom u Đakovu, izgradnja teniskih terena u Đurđevcu, Šibeniku i Zadru, rekonstrukcija atletske staze u Sisku, itd.

Također će se sufinancirati adaptacija vanjskih športskih terena u Kutjevu, zamjena parketa u športskoj dvorani u Splitu i Zaprešiću, zamjena športskog poda u športskoj dvorani u Sv. Ivanu Zelini, opremanje skijališta u Općini Čavle, opremanje školske športske dvorane u Općini Goričan, opremanje dvorane za šport i rekreaciju u Općini Lekenik, uređenje vanjskog športskog terena u Općini Mrkopalj, opremanje športskog centra u Općini Novi Golubovec, uređenje i opremanje vanjskog športskog terena u Općini Podturen, rekonstrukcija nogometnog terena u Općini Rovišće te opremanje školske športske dvorane u Solinu čiji je prijavitelj Splitsko-dalmatinska županija.

Komentari su zatvoreni.