Take a fresh look at your lifestyle.

Križevačko likovno ljeto: Kreativci izlažu slike i nakit, crta se pijeskom i redizajnira gradski grb

Ovog ljeta Križevčani će imati bogatu ponudu kulturnih sadržaja jer se, osim kina, po prvi puta organizira Križevačko likovno ljeto. Riječ je o programu koji traje mjesec dana i zamišljen je kako bi se predstavilo stvaralaštvo vrijednih i kreativnih Križevčanki i Križevčana, koji se amaterski ili profesionalno bave likovnim izričajem te njeguju kulturu stvaralaštva i likovnog izričaja.

– To je zapravo poklon građana svim sugrađanima i posjetiteljima. Željeli smo predstaviti sve koji se likovno izražavaju pa ćemo kroz četiri izložbe predstaviti slike i nakit – otkrila je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi. Slike će pokazati Zorica Majnarić i Katarina Sinjeri, koje se već godinama likovno izražavaju pod mentorstvom Zorana Homena i djeluju u sklopu Križevačkog likovnog kruga. Unikatni nakit predstavit će Božica Petković i Dalia Katavić.

– Nije to samo nakit, to su mala umjetnička djela! Mi smo prebogati umjetnicima, ima ih jako puno, a javnost za njih ne zna – kaže ravnateljica.

Osim toga, muzej je pripremio i pop-up izložbe/radionice na kojima će se predstaviti križevački umjetnici, profesori likovne kulture, budući umjetnici i amateri.

– Pop-up izložba omogućuje izravnu interakciju s publikom, a izlagači su pripremili i radionice za posjetitelje. Tako ćemo s Martinom Nemet redizajnirati križevački grb, sa Sašom Živkovićem crtati pijeskom, a naš sugrađanin gospon Dragec pokazat će čime se sve bavi – otkriva Hatadi koja je iznenađena odazivom gradskih umjetnika i amatera koji su voljni predstaviti svoje radove. Petkom će se u prostoru Etno parka i Gradskom muzeja održavati crtaonice predmeta iz fundusa muzeja. Svi sadržaji namijenjeni su i za djecu i za odrasle jer je ideja organizatora da se u i oko umjetnosti druže sve generacije zajedno.

Namjera muzeja je obogatiti kulturnu ponudu grada u ovim vrućim danima i pružiti sadržaj koji će skratiti i obogatiti vrijeme između doručka i ručka, predstaviti bogate likovne aktivnosti kojima su posvećeni naši sugrađani, ali i pokazati muzejske zbirke. Već su dogovoreni križevački umjetnici koji će svoje kreativno iskustvo javnosti pokazati idućeg ljeta, otkrila nam je ravnateljica muzeja Tea Hatadi. (GPP)

Komentari su zatvoreni.