Take a fresh look at your lifestyle.

Mario Rajn najavio da Grad uvodi program stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja

Veliku vijest objavio je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn putem svojeg Facebook profila. Najavio je kako Grad po prvi puta u svojoj povijesti uvodi program stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja.

U cijelosti prenosimo objavu gradonačelnika Rajna u kojoj je detaljnije pojašnjeno koja su zanimanja odnosno fakulteti obuhvaćeni, koliko iznosi mjesečni iznos stipendije te koliko će gradska blagajna izdvojiti novaca za to.

“Novost za naše studente – uvodimo mjesečno stipendiranje! Od ove godine, po prvi put, Grad Križevci kreće s programom stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja. 19 studenata medicine, strojarstva i brodogradnje, elektrotehnike i računarstva Grad će stipendirati s po 1.500 kuna mjesečno, svih 12 mjeseci u godini. To znači da će od Grada dobiti 18 tisuća kuna godišnje, a za što smo izdvojili 342 tisuće kuna.

Grad Križevci dosad nikad nije dijelio stipendije, već samo studentske kredite od 100 eura mjesečno koji su se, studentima koji su završili u roku i nastavili živjeti na području Grada pretvarali u stipendiju, dok su ostali morali Gradu vraćati puni iznos.

Rezultati istraživanja o stipendijama pokazuju kako je iznos od 1.500 kuna, koliko će primati naši studenti, jedan od najviših iznosa stipendija u zemlji. Više od toga dobivaju samo studenti u četiri grada (Zagreb – 3.981 kn, a Poreč, Umag i Obrovac – 1.600 kn).

Ulaganjem u obrazovanje pomažemo učenicima i studentima, ali i proaktivno djelujemo i utječemo na budućnost grada. Jer, za rast i napredak naših Križevaca trebaju nam kvalitetni i obrazovani mladi ljudi. Stoga je ovo dugoročno isplativa investicija i za Križevce i za naše studente!”

Komentari su zatvoreni.