Take a fresh look at your lifestyle.

Godišnjom skupštinom Udruga P.O.I.N.T. obilježila 15 godina djelovanja, novi počasni član Aleksandar Karre

Krajem prošle godine križevačka udruga P.O.I.N.T. je održala redovitu godišnju izvještajnu skupštinu, koja je održana u restoranu Tomislav u Križevcima. Predsjednik udruge Nikola Ostojčić podnio je članstvu godišnje izvješće o radu i provedbi aktivnosti udruge za 2019. godinu, kojim su među dvadesetak aktivnosti obuhvaćeni mnogi višegodišnji projekti, kao i neki novi, odnosno realizirani prvi put.

Među kontinuirane, uspješno provedene projekte spadaju zasigurno: 8. Pinklecfest, 9. Večeri udaraljkaša u Križevcima, 14. rođendan portala Križevci.info, 15. Culture Shock Festival, kao i pet novih izdanja kviza Pub inKVIZicija, dok se udruga prošle godine uključila i u realizaciju hakl turnira u Križevcima 7. Crosscity Buckets, kako bi osigurala kontinuitet njegova održavanja i podizanja kvalitete.

Među novim projektima ističu se serija informatičkih radionica Hacklab Križevci te Mala škola stripa, oba ostvarena u vlastitoj produkciji članova P.O.I.N.T.-a, koji su se održavali u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci, budući da adaptacija prostora udruge na adresi Trg sv. Florijana 14 tek predstoji, ovisno rezultatima EU projekta Future Hub Križevci, koji se očekuju u prvom kvartalu ove godine.

Nakon godišnjeg izvješća o radu i provedbi aktivnosti, skupština je također usvojila godišnje financijsko izvješće za 2019. godinu, koje je podnio tajnik udruge Nikola Matosović. Radi statutarnih promjena u smislu povećanja broja članova Upravnog odbora s pet na sedam, u UO su izabrani Matija Jurčević i Ivana Kulko, uz već postojeće članove Hrvoja Belanija, Gordana Pavlinušića i Matiju Zorka te predsjednika Ostojčića i tajnika Matosovića.

Na upražnjena mjesta u Nadzornom odboru izabrani su Tomislav Novosel i Mislav Zorko, uz postojeću članicu NO-a Sonju Mrnjavčić. Vrijedi spomenuti da je rizničarka udruge od osnutka 2004. godine Zvjezdana Babić, funkciju likvidatora ima Viktor Prevarić, a dvoje aktualnih potpredsjednika su Igor Kudeljnjak i Ivan Mušlek. Udruga danas broji 64 člana, od toga 20 redovnih, 33 podupiruća te 11 počasnih.

U skladu s dosadašnjom dobrom praksom, P.O.I.N.T.-ovke i P.O.I.N.T.-ovci su za počasnog člana udruge aklamacijom izabrali Aleksandra Karrea, za kontinuiranu suradnju i višegodišnji doprinos u realizaciji projekata udruge, poput radionica i javnih tribina te drugih događaja za dobrobit lokalne zajednice. Karre je ujedno osnivač i predsjednik Križevačke udruge pivara.

Skupština je na kraju prihvatila i godišnji plan rada i provedbi aktivnosti za 2020. godinu, kao i pripadni financijski plan, kojim će se uz postojeće projekte nastojati pojačati aktivnosti u području izdavanja knjiga, novinarskog rada na nezavisnom portalu Križevci.info, kao i drugim IT i web projektima koje udruga planira pokrenuti i revitalizirati.

Za 2020. godinu P.O.I.N.T.-ovci također najavljuju jubilarno, 10. izdanje Večeri udaraljkaša u Križevcima te prigodno obilježavanje 15. rođendana nezavisnog portala Križevci.info, kao i čitav niz aktivnosti te stručno djelovanje njihovih članova na različitim područjima, u radnim tijelima i skupinama te domaćim i međunarodnim projektima za dobrobit lokalne zajednice Križevaca i šire.

Komentari su zatvoreni.