Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1276

Maestro Vladimir Kranjčević na tribini u Križevcima 23. ožujka 2017. godine (foto R.Matić)

 

U sjećanje na nedavno preminulog maestra Vladimira Kranjčevića na početku slušamo dvadesetak minuta do sada neobjavljene snimke tribine Dirigentska sjećanja maestra Kranjčevića, na kojoj je maestro gostovao, održane na Culture Shock Festivalu u Križevcima 23. ožujka 2017. godine, a koju je vodio križevački dirigent Ozren Bogdanović. U ovom nastavku maestro se sjeća rodnog Zagreba i Križevaca svoje mladosti, kako je uopće došao u Križevce, te govori o svom kompletnom glazbenom školovanju.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Maša i film Sanje Pilić, knjiga za mlade je Strašna šuma Jurija i Darije Lisenko, na odjelu beletristike Vezice Domenica Starnonea, a na stručno-znanstvenom odjelu Kako funkcionira fašizam: Politika “mi protiv njih” Jasona Stanleya. Najavljujemo i program u multimedijskoj dvorani.

U Vijestima Krugova saznajemo da je kustoski kolektiv WHW otvorio svoju prvu izložbu u bečkom Kunsthalleu, da hip-hop dobiva svoj muzej u Bronxu, je li pjesma Stairway to Heaven plagijat, da je koronavirus “zarazio” umjetnički svijet, da je HPD “Kalnik” imalo nastup u Vrbovcu.

Na današnji datum rođeni su Tvrtko I. Kotromanić, Marcello Malpighi, Pablo de Sarasate, Joža Horvat i Chuck Norris. Otkriveno je otočje Galapagos, osnovana je Legija stranaca, uhićen je Mahatma Gandhi i patentirane su naočale za pse. Umrli su Dave Allen, Andy Gibb i Keith Emerson.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo da je pronađen meteorit koji je izazvao vatrenu kuglu na našem nebu 28. veljače dopodne.

U Zanimljivostima govorimo o vidu i očima, a za kraj ostavljamo misao Alexandera Grahama Bella koji je na datum ove emisije uspostavio prvu telefonsku vezu.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Muzija Clementija, Arthura Honeggera, Césara Francka, Mauricea Ravela, Simona i Garfunkela, Kim Carnes, grupa Boston, Spirit i Bon Jovi, te pjevanje Zdenke Vučković i Ive Robića.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1276 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 10. ožujka od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Komentari su zatvoreni.