Take a fresh look at your lifestyle.

Učenici glazbene škole nastavu instrumenta imaju preko Google Duo aplikacije

Glazbena škola, kao i sve ostale škole trenutno je zatvorena. Nastava se također odvija na daljinu i to na razne načine. Kako to izgleda, otkrila je Paola Tukša, učenica 8. razreda OŠ Sveti Petar Orehovec.

“Jednom tjedno putem Google Duo aplikacije imamo video razgovor od 45 minuta s učiteljem instrumenta.Tada sviramo i dogovaramo se što za idući sat trebamo snimiti. Kad snimimo zadatke koje smo kod kuće vježbali, snimku šaljemo učitelju, a učitelj nam onda pošalje komentar na snimljene skladbe. U komentaru napiše što je dobro, a što treba popraviti.

Teorijske predmete imamo putem aplikacije Yammer. Učitelj nam šalje zadatke koje moramo rješiti. Snima nam i šalje i diktate, a mi ih trebamo napisati kao da smo  u glazbenoj.

Učitelj nam šalje i zanimljive “igre” u kojima moramo spajati glazbene pojmove, odabrati što je od ponuđenog točno ili prepoznati o kojoj se ljestvici radi (dur ili mol – s time da postoje 3 vrste mol ljestvice).

Što se tiče orkestra, ne održava se redovno preko kamere nego nam je učitelj poslao note i kada navježbamo možemo se snimiti i poslati mu snimku.

Mislim da se glazbena škola u ovoj situaciji jako dobro organizirala i da ovakav način nastave funkcionira jako dobro. Za sada sam zadovoljna takvim načinom rada. Naravno, nedostaju mi moji prijatelji iz glazbene škole.” (Klinček)

Paola Tukša

Komentari su zatvoreni.