Take a fresh look at your lifestyle.

61 novi slučaj zaraze, COVID-19 ušao u splitski dom za starije i nemoćne

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 je sati izvijestio o novom stanju što se zaraze koronavirusom tiče u Hrvatskoj.

Vili Beroš nije bio nazočan jer je otputovao u Split gdje je u dom za starije i nemoćne ušao virus COVID-19.

“U posljednja 24 sata imamo 61 novih oboljelih. Ukupno je u Hrvatskoj dosad oboljelo 1343 ljudi. Još je jedan pacijent preminuo, u Splitu. U samoizolaciji se nalazi 14,259 osoba”, rekla je Maja Grba Bujević odmah na početku konferencije.

Ministar Davor Božinović rekao je da je potpisana odluka kojom se omogućuje rad tržnicama.

“Banke pozivaju umirovljenike da u najvećoj mogućoj mjeri dižu mirovine na bankomatu. Molimo sve građane u da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima, kazao je Božinović i naglasio da se ipak preporučuje beskontaktno plaćanje kad god je to moguće.”

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić osvrnula se i na smrt teško bolesnog muškarca koji je umro jučer, iako je Stožer jučer izvjesio da se radilo o zdravom muškarcu srednjih godina.

“Mi u dokumentaciji koja je pristigla nismo imali informacije o kroničnim bolestima jer je bolesnik stigao iz Zaboka u teškom stanju. Od bolnice su bile navedene dijagnoze o akutnom stanju bolesnika, nisu bili navedeni podaci o ostalim kroničnim bolestima. Dobila sam informaciju da postoje neke druge dijagnoze pa sam zamolila ravnateljicu bolnice da dobijemo uvid u karton i stanje bolesnika koji je preminuo. Kod njega postoje i druge dijagnoze – jedna je bila rizični element korona virusa. Njegovo liječenje je bilo po svim pravilima. Nisam od obitelji tražila dozvolu da govorim o njegovim bolestima”, izjavila je Markotić.

 

Komentari su zatvoreni.