Take a fresh look at your lifestyle.

Imamo 14 novozaraženih, Capak objasnio kako će raditi frizerski saloni

Održana je konferencija za medije Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu na kojoj su iznesene najnovije informacije vezane za koronavirus u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako u 24 sata imamo novih 14 bolesnika, što daje ukupan broj od 2030 bolesnika. Potvrdio je kako je preminuo jedan muškarac iz Splita i kako je on 55. žrtva. Oporavilo se 1103 ljudi, odnosno 69 više u odnosu na jučer.

Potom se obratila Alemka Markotić i komentirala kako situacija vidno ide nabolje.

“Postigli smo dobre rezultate i u Zaraznoj i u državi, nemojte da opet imamo nove bolesnike u Zaraznoj. Odradimo prvu fazu popuštanja dobro, disciplinirano i promišljeno. Za očekivati je da će ljeto, ako se budemo dobro ponašali, biti s manje bolesnih. Ali moramo biti svjesni da ovo može biti sezonski i moramo biti ne u grču, ali oprezni. Na jesen možemo opet imati veći broj bolesnika. Moramo shvatiti da ćemo ove usvojene mjere morati duže prakticirati”, još je jednom upozorila sve građane da poštuju pravila ponašanja.

Krunoslav Capak odgovorio je na pitanje vezano za uslužne djelatnosti koje imaju bliski kontakt s klijentima poput frizera i pedikera.

“Sve detalje vam još ne mogu reći, ali u svakom slučaju budući da se radi o bliskom kontaktu, morat će nositi masku. Ogrtač će morati biti za jednokratnu upotrebu a aparat nakon svake mušterije dezinficirati. Koliko broj ljudi će se kretati tek ćemo odrediti. Ti obrtnici kreću u drugoj fazi pa ćemo se usuglasiti i prilagoditi”, rekao je Capak.

Komentari su zatvoreni.