Take a fresh look at your lifestyle.

Čak 180 novozaraženih u RH, od sutra noćni klubovi i kafići smiju raditi samo do ponoći

Nacionalni stožer danas je putem priopćenja izvijestio o novim oboljelima u Hrvatskoj. Danas imamo 180 novooboljelih. Radi se o rekordnom broju zabilježenih slučajeva zaraze u jednom danu od početka epidemije u Hrvatskoj.

“U protekla 24 sata zabilježeno je 180 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 811. Među njima je 115 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Jedna osoba je preminula. Do danas je ukupno testirano 133.493 osoba, od toga 1.201 u protekla 24 sata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6050 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 161 preminula, a 5078 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2752 osobe”, stoji u njihovom priopćenju.

Situaciju je upravo za HRT komentirao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, koji je najavio nove mjere.

“Moramo imati u vidu činjenicu da smo popustili sa svim aktivnostima, društvenim i gospodarskim, i da smo popustili zbog turizma i da smo u tome vrlo uspješni. Imamo više od 800.000 ljudi na obali i očekivali smo povećanje. Ovo je veća brojka i naravno da smo zabrinuti, ali se nadamo da ćemo našim novim mjerama uspjeti suzbiti tu brojku i smanjiti je na prihvatljivu razinu”, rekao je Capak.

U izjavi za Novu TV otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera – ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

”Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je Stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea”, objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

Komentari su zatvoreni.