Take a fresh look at your lifestyle.

Otvoreno je novo izdanje Festivala suvremenih umjetničkih formi

 

Danas je otvoreno novo izdanje SUFFesta, festivala koji po peti put križevačkoj publici donosi raznolike programe koji karakterom i kontekstom pripadaju suvremenoj i avangardnoj umjetnosti. SUFFest će tako i ove godine prezentirati suvremene vizualne i glazbene umjetnike i teoretičare suvremene umjetnosti koji u svom djelovanju tendiraju prema rubnom, liminalnom u umjetničkoj praksi.

SUFFest uz sve neprilike u 2020. godini nosi i slavljeničku notu zbog toga jubilarnog petog izdanja i zbog slavljenja dvadeset godina Udruge K.V.A.R.K., pa je tako simbolično festival počeo s pop up izložbom „K.V.A.R.K. – 20 godina djelovanja“ u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.

Uz sretne obljetnice prisjećamo se i tužne desetogodišnje obljetnice od odlaska jednog od najvećih i najoriginalnijih umjetnika i pojava u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti – Tomislava Gotovca a.k.a. Antonia Lauera. U četvrtak, 24.9.2020. u 19 h u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvara se izložba Tomislav Gotovac „Udisanje zraka”.

U petak, 25.9.2020. u 18:30 h u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci Suzana Marjanić održati će predavanje o performativnim praksama.

Program SUFFesta nastavlja se i kroz listopad, pa će tako uz izložbu posvećenu Tomislavu Gotovcu koju ostvarujemo s partnerom Gradskim muzejom Križevci, o njemu ponešto reći i njegovi filmovi koje prikazujemo u Galeriji K2 kroz program kino „Antonio Lauer“ u četvrtak 8.10.2020. od 20 h.

Vizualnu umjetnost prati i glazbeni program, pa ove godine predstavljamo zanimljiv i svjež bend iz Virovitice ZMaJ koji svoj sound opisuju kao Electronic rock. Uz njih već tradicionalno nastupa Robert Radamant – lokalna snaga koja ne posustaje u svom dance-electro stvaralaštvu. Glazbeni program održati će se u petak, 9.10.2020. od 21 h.

Festival zatvaramo u subotu, 10.10.2020. projekcijom dokumentarnog filma Vlaste Delimar koja počinje u 19 h, performansom „U prah i pepeo“ lokalne snage Saše Živkovića, a uz ovaj program u Križevcima će nas performansom i izložbom „Biggest“ Milan Božić još jednom podsjetiti na velikog Toma Gotovca.

Komentari su zatvoreni.